Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Здравето и младежкият дух могат да се постигнат лесно, убедена е жената

Труд

Ядигер била сериозен любител на животинските храни. Млечни продукти комбинирала с тестени лакомства, често на семейната трапеза имали пилешко. Килограмите все отказвали да влязат в норма, често се чувствала отпаднала и се оставяла на пристъпи на безразличие.

Кръвното налягане на Ядигер било високо и това я притеснявало като неизбежна лоша прогноза за бъдещето. На 56 години майка ѝ получила инсулт заради високо кръвно и над 4 години прекарала в кома. За Ядигер било истинско изпитание, но и сериозен повод да се замисли за промяна в полза на здравето си.

Вече била пенсионирана и разполагала с време за себе си. Убедена е, че го е употребила по възможно най-добрия начин, попадайки в медицинския център на д-р Емилова. За българската лекарка научила в далечен Непал. Там посетила манастир в Катманду, където заедно с други хора полагала грижи за деца с трудни съдби. Една от жените, с които се запознала, ѝ разказала за невероятните резултати на програмата с плодове, чай и мед.
Ядигер се заела да разучи подробности. Оказало се, че приятелки в родната ѝ Турция също знаят за плодолечението. Информация търсила и в Германия, където от 37 години живее със семейството си. Дипломиран икономист е, занимавала се с преподавателска дейност.

Казва, че подобни програми като на д-р Емилова открила в Австрия и в турския град Бодрум. Клиниката в Бодрум посетила, но твърди, че направеното от българската лекарка многократно превъзхожда като организация, медицинско ниво и отношение към пациентите. Освен всичко останало и цените в Бодрум били много високи.

При Емилова печалбата не е определяща, на първо място са пациентите и грижата за тях, е мнението на Ядигер. Още с първото си идване в медицинския център през май 2019 г. тя веднага получила усещане, че е на точното място и без колебание започнала 20-дневно гладуване. Спомня си, че до третия ден имала леко главоболие, без други неразположения.

В медицинския център ѝ установили завишен лош холестерол и уголемен и омазнен черен дроб. Много бързо изследванията влезли в норма, стабилизирало се кръвното налягане, и то без медикаменти. Жената редовно изминавала големи разстояния пеш и с удоволствие участвала във всички препоръчани дневни занимания по преценка на медицинския екип. Отшумели и болките в кръста от дископатия, появила се година преди първото идване на Ядигер в центъра.

10-дневното захранване след гладуването направила у дома си точно по схемата на д-р Емилова. Казва, че всъщност цели 6 месеца минали като захранване – изключила напълно млечните и месни храни, със съпруга ѝ консумирали много плодове и зеленчуци, бобови храни, ядки, салати, рядко риба. Сред любимите ястия са патладжанът и червената леща. Ядигер харесва много и смокините. Двете дъщери също проявили интерес към програмата и всеотдайно подкрепят майка си в грижата ѝ за здравето.

Стриктното природосъобразно хранене Ядигер нарушила с прием на месо. Веднага се почувствала зле и си дала сметка, че е време за нова среща с д-р Емилова. През юни т. г. пристига в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ за втора 20-дневна програма под лекарски контрол, този път заедно с приятелка, също проявила интерес към програмата.

Щастлива е, че се усеща лека и подвижна, събужда се с настроение, не пие хапчета и тежи 61 кг при ръст 158 см. С плодолечението се е избавила от упорит запек, измъчвал я продължително време.

Много подмладена е и заедно със съпруга са планирали да отидат и на Боровец, където медицинския център работи през летните месеци. Според д-р Емилова все повече пациенти избират да комбинират лечение и почивка, редувайки море и планина, защото този вариант е доказал през годините отличните си ефекти за здравето – и при възрастни, и при деца.

Ядигер е силно впечатлена от атмосферата на внимание и съпричастност в медицинския център. За пръв път ѝ се случва лекарите и целият екип да изслушват загрижено споделеното за състоянието и промените през всеки ден от лечението. Денонощният достъп до лекар и подробните лабораторни и инструментални изследвания са нещото, което поставя центъра на изключително ниво.

Чувствам се като сред много близки хора, споделя Ядигер. Докато са семейно на Боровец, тя и съпругът ѝ имат годишнина от сватбата, а жената отбелязва и рожден ден. За пръв път в средата на много нови приятели и съмишленици, но не и за последен, тъй като планират още много посещения при д-р Емилова. Тя е толкова сърдечен и завладяващ човек, че си струва само заради нея да научиш български, казва Ядигер. Вече разбира някои думи, но най-уверено засега произнася здраве. И го пожелава на всички, независимо от коя точка на света идват при българската лекарка.


Phys27

Facebook