Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

След тежко счупване на кост жената се възстановява с глад за удивление на лекарите

Труд

Светла е спортен тип с винаги бодър дух за откривателство. Не си е представяла, че прескачането на рекичка ще ѝ донесе поредица от беди. Но през миналото лято чупи десния крак под коляното, костта стърчи на две места и се налага да изчака няколко часа до отвеждане в спешното отделение с кървящи рани сред мокрите камъни на стръмно дере.

Инцидентът става на 11-ия ден от плодолечението на жената. Правят ѝ тежка операция и още от първия ден тя започва сама да раздвижва крака в леглото. Продължава с програмата на плодове, чай и мед до 40 дни и прави 20-дневно захранване в центъра на д-р Емилова. Наблюдаващите ортопеди отчитат с удивление бързото възстановяване.

При прогноза до 90-ия ден след операцията да не стъпва на крака, тогава тя вече карала кола. Рентгенова снимка на 35-ия ден показва, че зарастването върви смайващо добре, а Светла нито за миг не се възприемала като страдалец. Казва, че случилото се ѝ дало време за размисъл и вглъбение в откриване на важните неща и за степенуването им в живота си. Оценява, че съпругът ѝ е нещо много повече от спътник и че без неговата любов дните губят смисъл. Вече приема, че работата не е само денонощна отговорност и трескаво бързане, а може да изчака, без това да е фатално. Дава си сметка, че грижата за фамилния голям бизнес и семейството не е задължително да са като въртене на хамстер в колело и си струва да излезе от него.

Оказва се, че хоризонтите, усещанията и гледките навън са толкова прекрасни, че се потопява в тях и затръшва вратичката на уреда за бясно препускане. През цялото време се доверява на интуицията си и на съветите на д-р Емилова за целебна хармония с природата. Когато заради кръвозагубата при счупването ѝ откриват анемия, лекарката препоръчва специален сироп с боровинки. Съветва я да приема всеки ден смлян сусам заради чудотворната комбинация в него на калций и желязо. Като най-богат на калций природен продукт той помага за бързото зарастване на костите. В сусама се открива и голямо количество лесно усвоимо желязо от неживотински произход. Само за 14 дни нивото на хемоглобин при жената се повишава от критично ниски стойности до нормалните.

До първото си посещение в медицинския център през 2017 г. Светла е скептична към програмата на плодове, чай и мед. Убедена е, че живее здравословно, събрала е много информация и че изпълнява най-доброто за себе си. Преди 21 години става вегетарианка, като известно време консумира млечни храни.

Първото си гладуване прави сама, след като през бременността с близнаци – момче и момиче, стига 103 кг при ръст 166 см. Година след раждането остава на сокове и вода за 42 дни и успява да намали килограмите с 24. Спомня си, че след това очаквала да се върне към любимите сирене, яйца, сладкиши, месо, но всеки опит я отказвал, защото даже обонянието ѝ било променено. Рибата миришела на развалено, а сандвичът с шунка на мръсни чорапи.

Новият начин на хранене ѝ допадал и продължила да държи килограмите далеч от мръщенето на кантара. Но си дава сметка, че имала още един важен фактор на влияние върху вкусовете. И това бил постоянният стрес. Той не просто изсмуквал енергията на Светла, но я карал да става нощем и да похапва по няколко пъти.

Сутрините посрещала отпаднала и недоспала, често страдала от главоболие. Получавала сърцебиене, връхлитали я мъчителни хипогликемии. За около 6 месеца качила 14 кг и решила да опита програмата на д-р Емилова за откъсване на всекидневието и зареждаща почивка.

Скептицизмът ѝ бързо се стопил, след като разбрала, че всъщност се е превърнала в пример на типични грешки във вегетарианството. От лекциите на д-р Емилова схванала, че без изключване от менюто на бяло брашно, бяла захар, олио, не може да си здрав и пълноценен. В медицинския център жената останала 11 дни, в дома си продължила на плодове, чай и мед до общо 40 дни и се върнала за захранването. Това бил вторият „семестър“ на университета д-р Емилова, за да се получат знанията за здравословен живот.

Светла е пълна отличничка, казва за нея лекарката и е убедена, че изумлението на специалистите, извършили операцията на крака ѝ, трябва да се разсее от стриктното природосъобразно хранене на жената. За 2 години тя е направила 5 дълги гладувания с правилно захранване и счупването на крака всъщност я сполетяло в отлична кондиция и със сили да се справи с всякакво изпитание.

В миналото са останали и всички заболявания на Светла. Заради хипогликемиите в медицинския център ѝ направили изследване, което доказало хиперинсулинизъм /предшественик на диабет тип 2/. Състоянието е овладяно, без лекарства са изчезнали сърцебиенето и главоболието. Няма ги и оплакванията от болки в ставите, в жлъчката, стомашният дискомфорт. Жената е с фигура, на която могат да завидят много абитуриентки и с напълно възстановени движения на тежко пострадалия крак.

Децата на Светла и мъжът ѝ също са привлечени от програмата на д-р Емилова. Най-впечатляващо е приобщаването на съпруга. Той бил от запалените ловци и рибари и сериозен почитател на вкусно хапване на деликатеси. Когато килограмите му стигнали 104, решил да опита плодолечението. Лекарката му направила индивидуална програма, отначало бил на по-кратки гладувания и само за 3 месеца свалил 14 кг.

Сам решил да спре месото, а после рибата и морските дарове. Стопил е килограмите до 71 и е сред запалените поддръжници на програмата на д-р Емилова. От предишните оплаквания няма и помен, а Светла уточнява, че изследванията му са като на космонавт. И при нея са постигнати впечатляващи резултати, защото комбинира гладолечението с активен спорт. Усеща потребност да тича по 10 км и да плува редовно. Добила е такава форма, че децата ѝ не могат да я настигнат.

Два дни в седмицата жената консумира само плодове – около 1 кг. Откакто се помни, винаги е обичала да готви вкусни неща, поднесени изкушаващо. По време на карантината решила да сподели опит и създала фейсбук кулинарна група „Бързо, лесно, вкусно – веган“.

Убедена е, че тази кухня е много богата и бързо изброява поне 25 различни възможности за предпочитани здравословни продукти - бобови, различни видове ориз, елда, киноа, просо и др. В комбинация със свежи зеленчуци и различни видове салати се получават красиви блюда с апетитни багри. Сладките изкушения със захар е заменила със стафиди и смокини.

Убедена е, че храната, освен здравословна, има и социална функция и ако се приготви с любов за близките хора, може да направи чудеса - да умножи усмивките и да зарадва сетивата.


Mil02

Facebook