Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

Гледайте д-р Емилова в предаването "Социална мрежа" по Nova news. 

Добро здраве се постига в хармония с природата

Труд

Анелия посещава медицинския център на д-р Емилова за релаксация и прочистване от 2014 г. Редува морето с планината, но преживяното на Боровец сравнява с усещането да си поставил пръстите си в контакта на природата и да се заредиш от там с несравнима енергия. След програма в планинския курорт приятелите най-често я питат какво е направила със себе си, че ярко грее и в най-мрачния и натоварен ден.

Анелия стигнала до програмата по свой път. Поредни години до 2020 г. оставала в медицинския център на природосъобразно хранене. Възхитена е от уменията и вкусовете, постигнати от главния готвач Илия Илиев и от богатата програма за двигателни активности, осигурена за пациентите. Обича разходките и заниманията с йога. Практикува я и самостоятелно, ходила е в Индия за пълноценно усвояване на техниките и постигане на хармония.

За себе си е открила, че верният път е да откажеш да се предадеш на хранителната индустрия. Вместо манекен на препълнената с индустриални продукти количка в супермаркета, може да си изява на собственото аз, което иска да живее по природните закони и без вредна химия.

От 2013 г. жената е вегетарианка. Харесало ѝ да приема цялостни, щадящо обработени храни и постепенно изключила всякакви животински продукти. Преди това консумирала много мляко, сирене и кашкавал, харесвала различни специалитети. В работата си на журналист е обиколила безброй места по света. Пътуванията, както и семейните екскурзии, били винаги откривателство и оценка на местната кухня.

Хладилникът у дома бил задължително пълен с месо, млечни продукти, деликатеси. Сега вече е витрина с ярки багри от всякакви плодове и зеленчуци. Наслада за сетивата е само да погледнеш тази зареждаща красота, казва Анелия. С природната аптека жената се е избавила от последиците на сериозен имунен срив.

Спомня си, че докато лекарите не успявали да ѝ поставят точна диагноза, тя като магнит привличала всеки вирус и бактерия, чувствала се постоянно изморена, измъчвало я упорито главоболие. Кръвното ѝ налягане било ниско, страдала от стомашни неразположения.

Дала си сметка, че заобикалящият свят е замърсен до степен задръстване с отрови – от индустриални вредности, от електромагнитни влияния, от емоционални сривове. И вместо да се примири с дежурните обяснения, че това е цената на добре устроения градски живот, избрала пътя на промяната. Сама останала няколко дни на плодове и веднага усетила, че силите се връщат.

Първите самостоятелни невероятни резултати я отвеждат в медицинския център, сменя и целия си начин на живот. Споделя, че е пропуснала много неща, потопена във вихър от ангажименти и стандартно отношение към храната. И започва да наваксва, избирайки цялостни растителни продукти от малки биостопанства. Според нея е задължително те да бъдат насърчени, защото трудът им е принос към здравето на българина, а земята ни е щедра и богата. Родните стопанства в чисти земи могат да върнат позабравеното разнообразие на зеленчуци и безброй зелени растения, които сега все още липсват.

Анелия сравнява програмата на д-р Емилова с утвърдени през вековете родни традиции – да се консумират плодове и зеленчуци в сезона им на зреене и да се спазват постите. Удивително е как предците ни са изключвали животинските храни за дълги периоди през годината, а тогава храната не е била така подплатена с отровна химия, както в днешно време. Телата ни са като контейнери, преливащи от всякакви вредности, казва жената. Ако не ги изчистим, рискуваме да попаднем в животозастрашаваща зона и пътят към нея е много къс. Окуражаващите знаци за излизане светят в цветовете на набраното от бабините градини.
Природосъобразното хранене е продължителен детокс с невероятно влияние за здравето, убедена е Анелия. Организмът получава рестарт и без мъчителни процедури и шепи хапчета може да преодолее автоимунни заболявания и имунен дефицит, които не са докрай проучени от съвременната медицина.

Сега за Анелия денят започва с приготвяне на смути – задължително с шепа зеленини и горски плодчета, които замразява. С никаква друга закуска организмът не може да си набави толкова много енергия за деня, убедена е тя. Цялата кухня е съсредоточена около блендера и ястията се приготвят лесно с огромно разнообразие. Важно е и че се правят с много любов за близките хора.

От програмата на д-р Емилова е впечатлена и дъщерята на Анелия. Започнала да я прилага сама, посещавала е центъра на лекарката и това лято ще го направи отново. Когато преди време родителите предложили да прекара ваканция в Европа, момичето избрало да отиде на планина при д-р Емилова за истински зареждаща почивка.

В началото на лятото т. г. Анелия направила първите в живота си 15 дни на плодове, чай и мед в медицинския център след няколко години на природосъобразно хранене. Удивена е от резултатите и сравнява преживяването с нови хоризонти. Убедена е, че с водач като д-р Емилова откривателството не свършва дотук.


Clinic10

Facebook