Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

Гледайте д-р Емилова в предаването "Социална мрежа" по Nova news. 

С помощта на лекарката семейството се радва на отлично здраве

Труд

В началото на миналата година семейство Вернер пристигнали в медицинския център на д-р Емилова в търсене на спасение от упоритата мигрена на Кармен. За впечатляващите постижения на българската лекарка знаели от свои приятели сънародници – убедени последователи на плодолечението след прилагане на програмата.

През годините Кармен винаги се придържала към здравословен живот. Избирала качествени постни храни, поддържала перфектно тегло и атлетична фигура с активни спортни занимания. Редовно правила популярните в Германия йога постения, организирани най-често в манастири. Там на участниците давали чай и по два разредени с вода плодови сока за деня. След всяка седмица на този режим Кармен се чувствала по-добре, но главоболието отзвучавало само за кратко. Дава си сметка, че провеждано без лекарско наблюдение подобно гладуване крие опасности и е доволна, че се е разминала с тях.

Семейство Вернер направили сериозно проучване на съвременното приложение на лечебния глад и установили, че подобни на програмата на д-р Емилова има в Русия и САЩ, но само при българската лекарка оздравителния процес се контролира денонощно от специалист. Организацията и постиженията на екипа Кармен и Дитмар определят като богатство за България, от което се възползват пациенти от цял свят.

Германката се надявала да се облекчат мъчителните пристъпи на мигрена, тормозили я повече от 15 години. Комбинирани с безсъние, на моменти те не се повлиявали от никакви хапчета. Съпругът ѝ пристигнал в медицинския център по-скоро като придружител и разяждан от съмнения дали няма да умрат от глад.

Въпросът го измъчвал не случайно – за разлика от Кармен той обилно хапвал колбаси, сирене, тестени изкушения. Само на закуска изяждал няколко бели хлебчета с месни и млечни продукти, мармалад и мед. Жена му успяла да наложи „вето“ само върху бялата захар и любимите на Дитмар сладкиши.

С обилно хранене и обездвижване мъжът стигнал 95 кг при ръст 173 см. Освен затлъстяването го измъчвали сериозни увреждания на ставите, претърпял операции за смяна на раменна, коленна и тазобедрените стави. Лекарите споменавали, че е добре да отслабне, но никой не му давал конкретни препоръки за подходяща диета.
В началото на 2019 г. Кармен направила в медицинския център 14-дневно гладуване, а Дитмар останал на природосъобразно хранене по меню, изготвено от д-р Емилова. Подробните лабораторни и инструментални изследвания показали, че мъжът има атерослеротични плаки в сънните артерии, висока кръвна захар, уголемен и омазнен черен дроб, увреждания на бъбреците и жлъчката.

Установените резултати го стреснали, защото при прегледите в Германия дори не му било споменато за тези проблеми. След програмата в България Дитмар занесъл на лекаря си там цялата документация, но той бил готов да я подмине с нескрито пренебрежение. Като се зачел обаче, изказал поздравления и насърчил пациента си да продължи да спазва предписанията на д-р Емилова.

Семейството определя с две думи първия си престой в медицинския център – „ново училище“. От лекциите на д-р Емилова Кармен разбрала къде е допускала грешки в стремежа си да живее здравословно и колко лесно може да ги преодолее със съветите на българската лекарка, основани на богат опит и всеотдайност към пациентите.

Първата програма за Кармен и Дитмар била начало на много промени. Двамата станали пълни вегани и без никакви сътресения за мъжа изоставили всички животински продукти. Започнали да приготвят храната си с минимална топлинна обработка и с цялостни продукти, според съветите от кулинарното училище на консултанта Веселин Станков. В кухнята си взели нов „почетен“ уред – конвектомат. До обед приемат само чай и плодове или фрешове, обядват с големи салати, овесени ядки с бадемово мляко – любими на Кармен, за Дитмар правят вегански салам – с пушено тофу, нахут, майоран, зърнени ядки. Вечерята е най-често супа от сезонни зеленчуци.

Богатството от вкусове и тяхната интензивност, след като се изключат преработените животински храни, са истинско откривателство, споделя мъжът. Той бил убеден, че знае много за добрата кухня от дългогодишния опит на семейството, което стопанисва в Бранденбург хотел с ресторант. Но се оказало, че за усвояване на нови здравословни навици винаги има запазено време и място.

Само за година Дитмар свалил 25 кг и се чувства отлично без медикаменти. Преди това приемал силни болкоуспокояващи заради ставните проблеми, които са отзвучали. В норма са показателите за кръвна захар и холестерол, също и тези за състоянието на бъбреците и злъчката. Изследване с доплер показало, че проводимостта на сънните артерии значително се е подобрила – от 50% стенозата на дясната вътрешна сънна артерия вече е 30% и прогнозата е, че при следващата програма на плодове ще изчезне напълно.

При Кармен мигренозните пристъпи са много редки, провокирани основно от напрежение, но вече не могат да диктуват ритъма ѝ на живот. Върнал се е нормалният сън на жената и сутрин е бодра и отпочинала. В групата по йога в Бранденбург се удивляват на фигурата и излъчването ѝ и често я питат кога отново ще ходи на подмладяване. Семейство Вернер е изградило своя двигателна програма и я спазва стриктно. В медицинския център двамата редовно правили сутрешния комплекс упражнения на д-р Емилова, практикували китайска гимнастика, плуване и др.

През февруари т. г. двамата приключиха 14-дневна програма в България и са щастливи, че са здрави без лекарства. Освен че живеят здравословно, практикуват и популярното в Германия интегрално гладуване – въздържане от храна за 16 часа на ден или пък оставане само на течности 2 дни в седмицата. Убедени са, че най-ефективна помощ са открили при българската лекарка и планират при възможност да се пътува отново, след падане на ограниченията срещу пандемията, да идват тук два пъти годишно.

Ще го правим, защото искам да сме неразделни с Кармен докато станем на 90 години. А д-р Емилова уточнява колко реално е двамата да закръглят 100, щом живеят по правилата на природата.


Phys27

Facebook