Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

Гледайте д-р Емилова в предаването "Социална мрежа" по Nova news. 

От нея винаги има какво да се научи, убедена е жената

Труд

50-годишно познанство свързва Христина и д-р Емилова. Далечното му начало е в шуменското село Хърсово, където двете, заедно със съпрузите си, започват работа по тогавашните правила за разпределение на млади специалисти.

Д-р Емилова се грижи за пациенти от участък с четири села и родилен дом, а Христина и съпругът ѝ – зооинженер, лекуват животните и ги пазят от зарази и епидемии. Само на пръв поглед професиите им са диаметрално противоположни. Дълбоко ги сближава общата отдаденост на мисията да се работи отговорно, всеотдайно и доста често денонощно.

Житейските съвпадения продължават и при раждането на децата им. Приблизително по едно и също време двете семейства имат първо момчета, а после и момичета. През годините пътищата им се разделят понякога за дълго, но привързаността и уважението остават завинаги.

Близостта им е белязана и от приятелска взискателност. Христина казва, че никога не са си пестили по някоя необходима забележка, но винаги са го правили с внимание. Когато съпругът ѝ починал, Христина помагала на лекарката в грижата за фамилната къща и във всекидневните задължения в медицинския център.

От първите дни на основаването му жената си спомня въодушевлението на лекарката и вярата ѝ, че ще може да помогне на много хора да постигнат здраве и щастлив живот без хапчета и тежест на близките си. Тогава Христина страдала от мъчително главоболие, което предизвиквало дори повръщане. Решила веднага да приложи програмата на д-р Емилова и останала 7 дни на череши. Макар и само с един, и то самодеен опит, главоболието започнало да отстъпва и днес жената споделя със смях, че то преминало в дебелоглавие.

Най-важно било, че от лекарката научила как да се справя с болестите и неразположенията чрез лечебен глад. Така успешно отдалечавала сериозните заплахи на бъбречни неразположения, леко завишени нива на лош холестерол, уголемен черен дроб, прояви на ускорено сърцебиене и др. Свалила и килограми, бързо натрупани след критическата възраст.

Голямо облекчение е да знаеш, че има лесен, достъпен и дори приятен начин за справяне с болестите, казва Христина. Достатъчно е да пренастроиш програмата, с която си свикнал и да спазваш наученото от д-р Емилова, убедена е тя. Семейството ѝ също се е доверило на лекарката. Тя помогнала на съпруга на Христина да подобри състоянието си след прекаран инсулт. Дъщерята също е посещавала медицинския център за по-добър тонус и откъсване от натовареното всекидневие. Много стриктна последователка е и внучката, вече студентка. Тя подбира внимателно менюто си, приготвя ядково мляко и умее да измайстори нещо лесно и много вкусно без вредни съставки.

Когато бил на 3 години, и внукът, тази година абитуриент, преминал за 3 дни на плодове, чай и мед, докато бил при баба и дядо. Страданията му от болни сливици бързо отстъпили.

Христина се удивлява на умението на д-р Емилова да извлече най-полезните неща от природната аптека, българските традиции и опита на велики лечители като Петър Димков и Лидия Ковачева. И всеки ден да го допълва с най-нови резултати от изследвания, публикувани от светила – учени и екипи от цял свят. В комбинация с личните ѝ наблюдения върху десетки хиляди пациенти, проследявани през годините, се получава резултат, който може да е спасителен не само за нашата нация.

Според жената едно от най-ценните качества на лекарката е умението да предаде на екипа си личното и всеотдайно отношение към всеки пациент. И винаги да общува естествено и без бариера, като не разделя хората по общественото им положение или друг признак.

Обяснява си го с факта, че д-р Емилова е постигнала сама успеха си, въпреки много нападки и огорчения, и никога не е пренебрегвала вечните природни закони. С тяхната универсалност се съобразява и Христина. Тя живее в шуменското село Белокопитово и в двора си има зеленчуци, всякакви подправки и лечебни растение, овощни дървета. Отглежда и животинки, с които често си говори. Основната тема е какво искат да похапнат. И те, като стопанката, са на здравословно меню. Христина им дава коприва и други полезни зеленини, пият чиста вода и са оставени по цял ден на свобода.

От лекарката знае, че веднъж седмично може да се консумира месо с гарантирано чист произход. От много години жената е ограничила месото, предпочита да си приготвя бульони с добавени много подправки, суха люта чушка, лук, чесън и всякакви зеленчуци от градината. Когато готви постни ястия, добавя по малко от течността.

Реколтата си от градината съхранява по най-щадящ начин, като отбягва солта. Изсушава на естествена вентилация безброй видове подправки, много плодове, зеленчуци.

През годините Христина е правила у дома по-дълги и по-кратки гладувания, винаги на сезонно зреещите плодове, които са най-полезни. Посещавала е и медицинския център заради подробните лабораторни и инструментални изследвания, осигурени там. И заради чудесната организация на различни спортни занимания, сред които най-любими са ѝ народните хора.

Последното є идване при д-р Емилова е през юни. Заради появилите се преди няколко месеца болки в ставите се движела трудно и сама останала 20 дни на ягоди и череши. Облекчението дошло съвсем естествено и без дискомфорт от програмата. В медицинския център прави 10 дни захранване, убедена, че то е най-тънкият момент, при който не бива да има отклонения, за да се запази постигнатия ефект.

На 75 години Христина е по младежки бодра и енергична. Чувството за хумор е нейна запазена марка, но съвсем сериозно пожелава на връстницата си д-р Емилова още дълги години да е здрава и да помага на хиляди болни и обезверени хора. А докато стигне възрастта на английската кралица – 94, да е намерила време също като нея да усвои отлично конната езда.


Emi12

Facebook