Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

Гледайте д-р Емилова в предаването "Социална мрежа" по Nova news. 

От 23 години жената следва съветите на лекарката

Труд

Цветанка търси помощ от д-р Емилова през декември 1997 г., скептично настроена, че някой може да я избави от непрестанните страдания. За програмата на плодове, чай и мед чува случайно по радиото и се свързва с лекарката.

Тогава медицинският център работи в „Албена“ и за няколко дни остава откъснат от света при температури от минус 19 градуса и стихийни ветрове. Цветанка си спомня, че питала дали с танк или с хеликоптер ще я откарат до болница, ако направи криза. И лекарката си задавала безброй въпроси за състоянието на жената, но била твърдо убедена, че ще я изправи на крака, ако спази всички предписания.

Цветанка имала кръвно 220/140 и всяка минута била застрашена от инфаркт или инсулт. Имала различни сериозни увреждания след транспортно произшествие, известно време се движела с патерици. Страдала от синузит, заболявания на бъбреците и жлъчката, язва и др. Открили ѝ диабет от втори тип, уголемяване и омазняване на черния дроб. Тежала 87 кг при ръст 147 см. Затлъстяването допълнително натоварвало организма, появили се болки в ставите, сънят бил накъсан и непълноценен. Според д-р Емилова Цветанка била само на крачка от инвалидизация.

Първите резултати удивили и насърчили и лекарката, и пациентката. С няколко дни на плодове, чай и мед кръвното станало 110/70. Цветанка обаче не можела да се вдигне от леглото, защото нормалните стойности били нещо ново и стресиращо за организма ѝ. Лекарката била до нея непрекъснато, преместила в стаята ѝ апарата за електрокардиограми, не я оставяла сама даже и нощем.

Никой не е направил за здравето ми толкова, колкото д-р Емилова, споделя Цветанка. И не пести възхищението си от всеотдайността и компетентната отговорност на лекарката. Не крие сълзите си, но държи да подчертае, че всичко лошо и мъчително е оставено в миналото и сега е необходимо да се разкаже доброто, за да може мнозина тежко болни да повярват, че има надежда за спасение.

Жената останала 15 дни на плодове и чай в медицинския център и още 5 в дома си, въпреки че били коледни празници. Промяната в храненето за Цветанка била цяло чудо. Менюто ѝ до срещата с д-р Емилова било от месо и млечни продукти. Спомня си, че плодове и зеленчуци консумирала по изключение. При първото посещение в центъра мислела, че ще приема обичайното си меню и допълнително ще приема по 1 кг плодове.

С новата 1998 година дошли и много радостни новости за Цветанка. Състоянието и бързо се подобрявало, безбройните лекарства намалявали под контрола на лекарката, връщали се силите и добрият сън. През януари, май и октомври оставала в центъра за по десетина дни и старателно се подготвяла за правилните захранвания у дома.

Казва, че благодарение на д-р Емилова преживяла истинско чудо и много искала повече хора да се докоснат до нейните знания и опит. Заедно с друга последователка на програмата организирали срещи на лекарката във Враца. Интересът бил огромен – от хора, решени да променят вредните си навици, от медии, дори от лекари. Социалните мрежи в края на миналия век били не във виртуалното пространство, а в живия контакт и споделеното доверие.

Цветанка нямала и миг съмнение, че някой може да се разочарова от програмата. Времето доказало убедеността ѝ и умножило привържениците на здравословния живот. В най-активните си години жената била образец за невероятна промяна. Въпреки натовареността с работа и семейни ангажименти, намирала начин да прилага наученото от лекарката. Цветанка работела като завеждащ дома на техниката във Враца, а после в лаборатория за рентгенофлуоресцентен анализ, след специализация по изследване на металите в Мюнхен и Виена.

Спазвала точно препоръките за здравословен живот и отбелязва, че при някое отклонение състоянието ѝ се влошавало. Посещава медицинския център всяка година, понякога и по два пъти. Пропуските били само по изключение. Цветанка има дъщеря и син и трима внуци. На никого не натрапва избрания стил на живот и предпочита да оставя младите да имат свой път към здравето.

По-рано правела много торти, най-различни сладкиши и закуски. Сега по изключение приготвя на съпруга си палачинки, защото плодовете са толкова разнообразни и вкусни, че по естествен път са изместили десертите. Цветанка винаги е обичала да експериментира в кухнята и да научава нови неща. Възхитена е от кулинарното училище на Веселин Станков и се е оборудвала с необходимите за бързо и лесно готвене уреди и пособия. За семейното меню приготвя и месо, но го консумира много рядко, като внимава за качеството.

Когато гостува на семейството на дъщеря си в София редовно изненадва всички с вкусна трапеза – с амарант, просо, чия, варива, много зеленчуци, постни сърми и др. Казва, че вегетарианската кухня съвсем не е сложна и отнемаща време. И освен здравословна, е изненадващо изкушаваща и разнообразна.

Цветанка определя медицинския център като средище за научаване на полезни новости от лекциите на д-р Емилова, добра профилактика и пълни изследвания и истинска почивка в най-красивите кътове на България – на морския бряг и в Боровец. У дома си е създала навик, по съветите на д-р Емилова, да научава всеки ден по нещо ново, за да има свежа памет и добро настроение. Взела е всички дискове с филми, препоръчвани от лекарката, като и всички книги с ценни съвети.

Казва, че те са част от въздействието на положителната енергия, излъчвана от лекарката и целия екип. Винаги на сбогуване им пожелава здраве и сила, за да помагат на още много хора. И ще продължи да идва в медицинския център, защото най-добрите приятели е намерила точно там през годините на невероятна промяна.


Clinic11

Facebook