Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

До 12 юни клиниката ще работи в х-л Аква Азур, курорт Св. Св. Константин и Елена

В периода 1 юли - 31 август 2022 г. ще предлагаме нашите услуги в х-л Боровец Хилс

 

 За информация и записвания – тел. 0888 951 288

 

 

С чист вътрешен свят създаваме чиста околна среда, убеден е мъжът

Труд

От 10 години Христо проявява интерес към природосъобразния живот и го определя като съвършена система, за жалост системно пренебрегвана. Но без нея оцеляването ни е обречено, защото здравето също е хармония и от нас зависи да я откриваме и пазим.

С първите стъпки в търсене на информация мъжът разбрал, че съвременният човек приема много по-големи количества храна от потребното. С излишествата тровим организма си и даряваме доброволно част от своето скъпоценно здраве на индустрията. Решил да започне с ограничаване на промишлено произведените храни и да заложи на качествени сезонни продукти от местни източници.

След дълга спортна кариера Христо имал натрупани килограми, силни болки в ставите, плексит и други оплаквания. Твърдо убеден, че шепите хапчета не са спасение, се доверявал повече на лечение с естествени продукти и имал резултати. Д-р Емилова потърсил през лятото на 2019 г. по съвет на колеги и приятели, постигнали впечатляващи успехи с плодолечението.

До август т. г. е бил в медицинския център 5 пъти и споделя, че ще продължава посещенията си редовно. Сравнява системата на лекарката с желязната организация в спорта, на който е посветил много от най-хубавите си години. Петокласникът Христо започва упорити тренировки по борба свободен стил в Спортното училище във Варна и стига до титла балкански шампион, трето място на световно първенство и много медали от национални и международни състезания. Дипломира се в треньорския факултет на Националната спортна академия.

Мотивацията е най-важна, ако искаш да успееш, споделя мъжът, а по-важно от здравето няма. Също като в спорта програмата на д-р Емилова е опростена и много ефективна за постигане на целите, казва Христо и сравнява лекарката с най-великите треньори, от които се е учил. С професионален поглед поставя отлична оценка на двигателните активности, осигурени за пациентите в медицинския център и степенувани като подредба и натовареност според индивидуалните потребности на всекиго – сутрешен комплекс упражнения на д-р Емилова, походи, йога, цигун, народни хора, плуване и др. Обикновено Христо се включва в цялата програма, а във всекидневието се стреми да има поне 2 часа движение – ходене, упражнения, плуване – с умерена интензивност.

От спортните години е зачеркнал само начина на хранене – обилен прием основно на животински продукти. Щом стигнал до убеждението, че с такова меню скъсява дните си и увеличава болестите и неразположенията, започнал търсенето на коренна промяна. Благодарен е на д-р Емилова, че с нейните лекции и споделения с пациентите дългогодишен опит му дала точен отговор на много от неговите въпроси.

Шегува се, че е заменил английската закуска с чай и плодове. Споделя, че така получава енергия за целия ден и е много по-работоспособен и с добро настроение. За Христо най-важен е подборът на храните.

Запален привърженик е на фермерските пазари, редовно ги посещава още от старта им, и бързо изброява имена на отговорни производители и местата на техните стопанства. Казва, че нарастващият интерес към тях има просто обяснение – придържат се към традициите на предците и обичат нашата природа. Българската земя е несравнимо богата, убеден е мъжът – може не само да изхранва здрави поколения, но и да конкурира европейските пазари.

Индустриализацията отрови почвите с азот, фосфор, калий и много отровни пестициди. Увеличиха се добивите, но изтощените земи не раждат плод с ценни вещества, присъщи им в не толкова далечното минало. Затова днес биологичните храни имат качеството да са истинско лекарство.

На твърденията, че ситуацията е неспасяема, Христо убедено отговаря, че всичко е въпрос на личен избор. Може сами да си отгледаме растения и плодове, био щандове има вече и в големите търговски вериги. Всеки лев, вложен в чиста храна и усилие да я открием, е огромна инвестиция. Първо в здравето на хората, които обичаме, а после – стъпка по стъпка – в промяна на света.

Христо е последователен в своя път на откривателство за обновление. Заел се е с добиване на енергия от възобновяеми източници. Убеден е, че в недалечно бъдеще много домакинства могат да произвеждат ток за своите потребности и за продажба, като щадят семейния бюджет и върнат на природата глътката въздух чрез чистене от отрови.

Мъжът създава и био градини. Тази есен ще е първата му реколта от шипки. Съпругата и трите им деца са отдадени привърженици на работещата формула „чиста храна и чиста енергия за чист свят“. У дома мелят лимец и правят хляб с квас. Плодовете и зеленчуците на семейната трапеза са изцяло собствено производство, имат и парник. Консумират най-много салати, различни варива, крем супи. Любима е гъбената супа – от кладница с подправки. Често правят и таратор с ядково мляко от кашу.

Точно по съветите на лекарката у дома имат месо на трапезата рядко, само от домашно отгледани птици и зайци или прясно уловена дива риба. Мъжът специално отбелязва, че избират да е по-дребна, защото в едрата, както обяснява д-р Емилова, може да се натрупа доста живак и други токсични метали. Потвърждение е самият Христо, консумирал преди време повече дънни риби. При изследвания в Германия му откриват завишени нива на живак. Изчистил ги с природни методи и стриктно здравословно хранене. Килограмите му са в норма, болките в ставите са забравени, стопено е омазняването на черния дроб. Избавил се е от хроничен гастрит с прием на Лактобацилус булгарикус, назначен по схема от д-р Емилова. Програмата на лекарката ще става все по-важна за нас и идващите поколения, защото има потенциал да променя света по вечните закони на природата, убеден е Христо.


Mil01

Facebook