Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

До 12 юни клиниката ще работи в х-л Аква Азур, курорт Св. Св. Константин и Елена

В периода 1 юли - 31 август 2022 г. ще предлагаме нашите услуги в х-л Боровец Хилс

 

 За информация и записвания – тел. 0888 951 288

 

 

С програмата на доктор Емилова промених живота си

Труд

Младен и съпругата му посещават за пръв път медицинския център на д-р Емилова преди 3 години. Екипът е на Боровец и цялата всеотдайност на специалистите сякаш се умножава от планинската свежест и красота. Само след 7 дни на плодове и чай спират хапчетата на мъжа за високо кръвно, за които официалната медицина го е убеждавала, че ще са до края на живота му.

С диагнозата и медикаментите Младен не се примирявал и търсел алтернативни методи, убеден, че грижата за здравето не е в обикаляне на кабинети и аптеки. В Интернет попада на разказа на мъж, спасил се от високото кръвно с помощта на д-р Емилова, и решава да се довери на опита ѝ.

Преди това започнал да прави всяка сутрин дълги разходки в парка и усещал как зелената свежест му дава баланс и енергия. Отслабнал няколко килограма и се убедил, че спасението може да дойде от хармония с природата. Високото кръвно налягане му причинявало дискомфорт, изпитвал тежест и стягане в сърдечната област. Пулсът се учестявал без физическо натоварване.

Младен мислел, че се храни правилно, избирайки качествени животински храни. Определя се като спортна натура с предпочитания към плуване и каране на велосипед, но след обездвижване и стрес в работата стигнал 82 кг при ръст 168 см.

Решил, че здравето и животът са само негова отговорност и в медицинския център на лекарката започнал първите си 20 дни плодолечение. Съпругата останала 10 дни на плодове и чай като верен съмишленик. За нея програмата се оказала най-доброто пречистване с профилактична цел и според Младен се подобрило не само общото ѝ състояние, но и настроението.

Мъжът споделя, че храната и мислите изграждат всяка наша клетка и ако съдържат отрова, се превръщат в безпощадни убийци.

За него първото гладуване преминало без оплаквания и трудности. В медицинския център му установили и уголемен и омазнен черен дроб, но много бързо изследванията влезли в норма и с нормализиране на кръвното лекарствата били спрени. От 3 години Младен не е вземал хапчета и поддържа отличен жизнен тонус.

Килограмите са намалели до 68. Казва, че д-р Емилова го е насърчила за безценната първа крачка, с която да промени живота си. Лекарката стъпва на богат опит, но излъчва и вдъхновение, с което умее да зареди и най-обезверените болни хора.

За семейството на Младен новата страница е на път да се превърне в книга за щастлив живот без болести. При следващо посещение в медицинския център взели и момчето си. Петгодишният малчуган страдал от трета сливица и боледувал често. С 5 дни на плодове и чай и 5 дни захранване по схема от лекарката разрасналата се сливица се стопила, детето оздравяло и болестите са в миналото. Младен и съпругата му си дават сметка, че са правили една от най-честите грешки на повечето загрижени родители- редовно в менюто на момчето имало сирене. От лекциите на д-р Емилова за вредата от млечните продукти разбрали, че изключването им е спасение при чести простудни заболявания, ринит, синузит, алергии.

Кои храни са добри и полезни и кои е важно да се изключват, малкият се научава по естествен път от примера на родителите. Нищо не му натрапваме, не го и ограничаваме, споделя семейната философия мъжът. Момчето попива видяното у дома и безпогрешно се ориентира, че лъскавите опаковки не блестят с полезни за здравето съставки.

Семейната трапеза включва много плодове и зеленчуци. Основно ястие е сезонната салата, сред любимите са още печените зеленчуци, боб, леща и други разнообразни варива, солта е ограничена. Правят си редовно пресни сокове и смутита. Риба и месо от проверен източник консумират рядко. Младен се шегува, че над 80 процента от хладилника им е отреден на зеленчуците. Определя ги като основен верен спътник в избраната посока за живот в хармония с природата. Като вярващ човек той с лекота прави редовно дългите пости за Коледа и Великден и ги възприема като символ на обновление и дълбоко пречистване на всяка клетка.

Казва, че отношението към храната е всъщност отношение към света. Опазването и обогатяването му зависят от избора на всеки човек – да пази природата и даровете ѝ, да не насърчава излишеството, да умее да се радва на естествената хармония.

За нейното постигане е важна физическата активност, убеден е мъжът. Без нея обновителните процеси в тялото не могат да протекат пълноценно. В медицинския център той харесва китайската гимнастика, заниманията с йога, водната гимнастика, организираните разходки. Всеки ден започва с комплекса упражнения, разработен и показван лично от д-р Емилова. След обичайния си работен ритъм е намерил място и за участие в клуб за народни танци. Семейството прави често разходки сред зелената магия на планински места. За Младен зареждащата близост с природата е най-добрата психотерапия. Провокира те да си спомниш, че емоциите и тялото могат да са в целостта на балансираща хармония.

След като знам за метода на д-р Емилова, не бих отишъл в болница, споделя мъжът. В края на септември той започва в медицинския център поредното си дълго гладуване и вече уверен в познаването на програмата може да го проведе сам и да направи контролен преглед при лекарката. Определя като отлични медицинските услуги и организацията им. Оценява високо създадената от екипа атмосфера на грижа и комфорт, каквато не се среща никъде другаде.

Програмата на д-р Емилова учи да сме сигурни в себе си, а не в здравната система, казва Младен. Има решение за всяко страдание, и то започва с личната ни отговорност и цялостната промяна в начина на живот.


Phys23

Facebook