Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

До 12 юни клиниката ще работи в х-л Аква Азур, курорт Св. Св. Константин и Елена

В периода 1 юли - 31 август 2022 г. ще предлагаме нашите услуги в х-л Боровец Хилс

 

 За информация и записвания – тел. 0888 951 288

 

 

Младата жена е носител на европейско злато по карате

Труд

Ивет вече не брои отличията, които е получила през последните 10 години. Тежестта им се измерва не само в злато, сребро и бронз, а и в отговорността да си спортна слава на България. И да умееш да я носиш без показност и афиширане, както го прави талантливата млада каратистка.

Казва, че след първия златен медал на републиканско първенство през 2010 г. има само две загуби в многото си участия на престижни изяви у нас и по целия свят.

Карате започнала да тренира още на 9 години в училище. Били много момичета и момчета от различни възрасти, привлечени от този спорт, но с траен интерес останали десетина. В пети клас приели Ивет в спортно училище и тренировките станали много сериозни. Явно попаднало на точното място, момичето било все по-заинтригувано от света на каратето и с лекота се справяло с ритъма на натоварванията. Преди спорта няколко години играла в състав за народни танци и имала рано изградено отношение към дисциплината и организацията на времето.

От 2016 г., когато каратето става олимпийски спорт, Ивет е професионален състезател в категория кумите в националния отбор. Клубът ѝ в Плевен е „Петромакс“. Голямата цел сега е отлично представяне на олимпиадата в Токио през 2021 година, отложена заради корона вируса.

Пътят ѝ за там тази есен минава през медицинския център на д-р Емилова. Заради пандемията и принудителните тренировки у дома Ивет качила килограми, но от опит знае, че трайно и по най-лесен начин може да ги свали с програмата на плодове и чай. През 2017 г. заради обездвижване след контузия момичето увеличило теглото с 8 кг само за месец и се налагало бързо да влезе в норма, защото предстоял европейски шампионат.

Тогава Ивет пристигнала в медицинския център на д-р Емилова. Останала 5 дни, после продължила самостоятелно до 14 дни и се захранила. Била на спортен лагер със сериозни натоварвания, но от програмата се чувствала много заредена и енергична. Споделя, че при опитвани по-рано най различни диети сваляла килограми за кратко, но била отпаднала и сърдита на света.

От д-р Емилова разбрала важните секрети за грижа за здравето и отличната физическа форма с природосъобразно хранене. Ивет спазила стриктно съветите на лекарката, носела на лагера рецептите за захранване и всичко се приготвяло точно по схемата и препоръките на медицинския център. Веднага след програмата при д-р Емилова каратистката спечелила златен медал от европейското първенство и по-късно – второ място на световно.

Шампионката е признателна на треньора си, подкрепил я в гладуването. Той препоръчал програмата на медицинския център, за която знаел от майка си. Заедно със своята състезателка останал на плодове и чай и толкова отслабнал, че костюмът за официалните церемонии по награждаване на Ивет му станал твърде широк.

Храненето си по-рано младата жена определя с една дума – неправилно. Консумирала много млечни храни, сладкиши, месо и не спазвала режим за часовете. Ядяла, когато има време. За новия си стил на живот, възприет от д-р Емилова, казва, че започва първо в мисленето. Ако си стриктен, и го промениш, природата отваря пред теб неподозирани преживявания. Лекотата от свалените килограми върви заедно с хармонично отношение към желаните резултати в спорта, без обсебващ страх и притеснения от неубедително представяне.

Лекотата и скромността, с които Ивет разказва за тренировките, лагерите и постиженията, са човешка шампионска категория, зад която има огромен труд и дисциплина. Потвърждава го фактът, че въпреки ангажираността и натоварванията, е започнала да изучава икономика на търговията в Стопанската академия в Свищов. Избрала специалността с убеждение, че след годините в спорта иска да се развива и в други насоки. Според д-р Емилова младата жена със сигурност ще успее, защото вече е доказала всеотдайността си в избраната кауза.

След наученото в медицинския център Ивет е променила основно храненето си. Консумира много зелени салати, от животинските продукти – предимно риба, харесва свежи сокове и смутита.

През тази есен Ивет е била в медицинския център отново, този път с олимпийска мисия. Започва дългия път към Токио 2021 от морския бряг край Варна. Д-р Емилова се шегува, че този път дисциплината на младата жена е 3 по 10. Целта е да свали 10 кг, натрупани по време на принудителната изолация от корона вируса, с плодове и чай за 10 дни и захранване от 10 дни. Националката в каратето била много стриктна в програмата, попивала всички лекции на лекарката и всеки ден имала занимания с треньора си.

За Ивет и други претендентки за олимпийски титли предстои най-важният квалификационен турнир. Той е планиран за юни догодина и ще се проведе в Париж. Най-трудно е да се вземе квотата за участие, казва Ивет, а д-р Емилова и целият екип на медицинския център обещават да стискат палци за олимпийско злато.


Emi04

Facebook