Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

До 12 юни клиниката ще работи в х-л Аква Азур, курорт Св. Св. Константин и Елена

В периода 1 юли - 31 август 2022 г. ще предлагаме нашите услуги в х-л Боровец Хилс

 

 За информация и записвания – тел. 0888 951 288

 

 

Полезна и резултатна е и за пациентите, и за лекарите

Труд

Условията на пандемия, в които живеем, ни поставят пред нови, непознати до момента предизвикателства. Самоизолацията или налагането на карантина са важни мерки в борбата с разпространението на епидемията, с които нашият медицински център се съобразява, но те по свой специфичен начин могат да окажат неблагоприятен ефект върху здравето.

Липсата на достатъчно движение и разходки на чист въздух са само някои от факторите, които се отразят зле на организма. Те водят до натрупване на килограми и до сериозен спад в естествената защита, което от своя страна увеличава рисковете от заразяване, веднага след възобновяване на контактите с хора. Имунитетът се влошава и от продължителния стрес, на който сме изложени, затваряйки се у дома и непрекъснато потопени в тревожна информация.

Сериозен проблем при пациентите с хронични заболявания или внезапно възникнали здравословни проблеми, е и трудността за среща с лекар в условията на тежка епидемична обстановка. Медицинските работници са прекомерно заети, претоварени или длъжни да спазват протевоепидемични мерки, заради които нормалният преглед може да е трудно осъществим. На помощ в такива случаи идва телемедицината. Тя представлява грижа за здравето от разстояние, с помощта на съвременните телекомуникационни технологии.

Телемедицината дава възможност на пациента да получи вниманието на лекаря, без да е необходимо да излиза от дома и да чака пред лекарския кабинет, губейки време, средства и с риск от зараза. От своя страна медицинският специалист може да наблюдава много повече болни, да дава съвети или активно да се намеси в случай на необходимост.

Телемедицинската работа налага определени изисквания, но усилията си заслужават. Доказва го увеличаващият се интерес на пациентите ни от цял свят в последно време. Необходимо е само човек да разполага със смартфон или компютър с достъп до Интернет, където да инсталира или стартира определени приложения. След регистрация той получава възможността да комуникира с избрания от него медицински специалист.

Тъй като работят с чувствителна информация, средствата на телемедицинската дейност отговарят на специални изисквания за сигурност в предаването и нейното съхранение. Това позволява в тях да бъде запазвана разнообразна медицинска документация като епикризи, снимки, изследвания и становища на специалисти. Веднъж въведени, тези данни могат да бъдат споделени с избрания от пациента лекар.

Макар и не във всички случаи, инструментите на телемедицината дават възможност лечението да се ръководи от разстояние. Технологията позволява на лекаря да следи основните физиологични показатели на своите пациенти като температура, пулс, кръвно налягане, телесно тегло. Така ходът на лечебния процес може да бъде направляван лесно от дистанция.

При необходимост болният може да се свърже директно със своя лекуващ специалист, провеждайки текстов диалог, аудио или видеоразговор. Това е безценна възможност, когато достъпът до лекаря е труден или невъзможен, както в създалата се извънредна епидемична ситуация.

Нашият медицински център активно използва възможностите на новите технологии за връзка със своите редовни и бъдещи пациенти. Приложението Healee позволява лечебното гладуване и природосъобразното хранене да бъдат напътствани и контролирани от разстояние. Центърът провежда дистанционни консултации и по заявка се изготвят индивидуални хранителни режими.

Всички споделящи философията и интересуващи се от ефектите на омекотеното лечебно гладуване, от началото на следващата година на абонаментен принцип ще имат шанса от дома си да се включват в нашите програми, да слушат лекциите, да наблюдават кулинарните училища и гимнастиките и дори да получават редовни индивидуални напътствия от лекарите и нутрициониста на центъра. Така грижата за здравето се превръща в една непрекъсната взаимна отговорност с очаквани добри ефекти.

Д-р Емилова и д-р Красимир Милев


Mil03

Facebook