Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

Скъпи приятели,
Всеки от вас има специално място в сърцето ми. Всеки е оставил белег на споделена радост през всичките години от съществуването на медицинския ни център.
На 5 май годините стават 28. Отброявам ги с дълбока благодарност към всеки от вас и с надежда, че идващите дни носят още победи над болестите и отчаянието и благородни предизвикателства пред трудностите.
Щастливи сме били да отбелязваме датата 5 май като празнична в календара и заедно да се веселим на този ден и да си припомняме общите ни успехи. Заради ограниченията на пандемията 2021 година е различна и ще бъдем на далечни разстояния. Но не се предаваме!
Нека на 5 май съберем добрите мисли и мечти и да сторим благородно дело. Нека всеки посади дърво, красив храст или любимо цвете. Ако всички се включат, ще имаме 50000 чудни растения, колкото е броят на пациентите, преминали през центъра за 28 години.
Нашите бъдни гора и градина, във всяка точка под небето, ще привличат вълшебни птици, влюбени облаци и златоносни дъждове. Ще ги посветим на здравето и щедро ще даряваме знания за него на света, който заедно можем да променим!
Да бъде!

Д-р Емилова

Преяждането не е традиция, а вреден навик

Труд

Последните дни в календара на отиващата си година носят празнични вълнения. Мнозина очакват новата 2021-а да е по-спокойна, добра и да остави в миналото тревожните преживявания от Kовид кризата. Макар да сме обзети от страхове и притеснения заради пандемията, приготовленията за Коледа вече са в пълен ход.

Трескавото пазаруване от предишни години сега е по-умерено заради спазване на предпазните мерки и това дава надежда да отделим повече време и внимание на любимите хора. Вместо да прекараме по-голяма част от празничните дни край печки, скари и тави, може да приготвим вкусно и лесно здравословно похапване.

За тези, които са спазили коледния пост, е задължително да не се нахвърлят на месни ястия, за да не се отключат здравословни проблеми. А за всички е важно животинските продукти да не се смесват с гарнитури от картофи, майонези, ориз и др. Добрата комбинация е от голяма салата от пресни зеленчуци, към която прибавяме пържолата, а не обратно.

В недалечното минало Рождество и Коледа се вплитали в празнична обредност с дълбока символика. Отдавало се внимание на семейните връзки и ценности и на цялата стопанска работа с наричане за здраве, добра реколта, големи стада. В наши дни, за жалост, препълнените трапези изместват трепета на ритуалите с обилно похапване.

Празникът е време за споделяне и ако изберем да го срещнем с отворени сърца, е добре да приготвим по-леки и здравословни ястия. Разбира се, чаша хубаво вино ще прибави много усмивки и настроение. Десертите и закуските може да са от изсушени плодове, мед, ядки, кокосови стърготини, семена и още много полезни съставки. В нашия медицински център са създадени безброй здравословни рецепти с впечатляващи украси. Малчуганите в семейството ще са най-усърдните ни помощници джуджета. Заедно с тях може да направим сърчица и елхи от ябълкови резени и да ги украсим с пресни алени плодчета. За усмивки върху фигурките ще си помогнем с портокалови кори. Вместо с топинг от магазина ще ги украсим с пътечки и малки рисунки от рожковено брашно, канела и кокосови стърготини.

Да посрещнем празниците с отворени за добрата светлина сърца!

Д-р Емилова


Clinic05

Facebook