Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

До 12 юни клиниката ще работи в х-л Аква Азур, курорт Св. Св. Константин и Елена

В периода 1 юли - 31 август 2022 г. ще предлагаме нашите услуги в х-л Боровец Хилс

 

 За информация и записвания – тел. 0888 951 288

 

 

Преяждането не е традиция, а вреден навик

Труд

Последните дни в календара на отиващата си година носят празнични вълнения. Мнозина очакват новата 2021-а да е по-спокойна, добра и да остави в миналото тревожните преживявания от Kовид кризата. Макар да сме обзети от страхове и притеснения заради пандемията, приготовленията за Коледа вече са в пълен ход.

Трескавото пазаруване от предишни години сега е по-умерено заради спазване на предпазните мерки и това дава надежда да отделим повече време и внимание на любимите хора. Вместо да прекараме по-голяма част от празничните дни край печки, скари и тави, може да приготвим вкусно и лесно здравословно похапване.

За тези, които са спазили коледния пост, е задължително да не се нахвърлят на месни ястия, за да не се отключат здравословни проблеми. А за всички е важно животинските продукти да не се смесват с гарнитури от картофи, майонези, ориз и др. Добрата комбинация е от голяма салата от пресни зеленчуци, към която прибавяме пържолата, а не обратно.

В недалечното минало Рождество и Коледа се вплитали в празнична обредност с дълбока символика. Отдавало се внимание на семейните връзки и ценности и на цялата стопанска работа с наричане за здраве, добра реколта, големи стада. В наши дни, за жалост, препълнените трапези изместват трепета на ритуалите с обилно похапване.

Празникът е време за споделяне и ако изберем да го срещнем с отворени сърца, е добре да приготвим по-леки и здравословни ястия. Разбира се, чаша хубаво вино ще прибави много усмивки и настроение. Десертите и закуските може да са от изсушени плодове, мед, ядки, кокосови стърготини, семена и още много полезни съставки. В нашия медицински център са създадени безброй здравословни рецепти с впечатляващи украси. Малчуганите в семейството ще са най-усърдните ни помощници джуджета. Заедно с тях може да направим сърчица и елхи от ябълкови резени и да ги украсим с пресни алени плодчета. За усмивки върху фигурките ще си помогнем с портокалови кори. Вместо с топинг от магазина ще ги украсим с пътечки и малки рисунки от рожковено брашно, канела и кокосови стърготини.

Да посрещнем празниците с отворени за добрата светлина сърца!

Д-р Емилова


Clinic06

Facebook