Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

От 19 септември 2022 г. клиниката работи в х-л Аква Азур в курорта Св. Св. Константин и Елена

 

За информация и записвания – тел. 0888 951 288

Момичето отслабва 21 кг само за година

Труд

Изискват се усилия човек да си представи, че красивата и стройна Поли е тежала почти 107 кг и не сядала на вечеря без 3 вида сирене към обилното основно ястие. Разбира се, образът в огледалото обезсърчавал момичето, но не до степен да го спре в търсене на изход. Опитала диетата на Дюкан, но тя не се оказала трайно решение.

За медицинския център на д-р Емилова подробности научила майката на Поли и момичето веднага посетило медицинския център. През лятото на 2010 г. били първите 14 дни на плодове и чай, а ефектът светкавичен, първо в преобърнатите нагласи на Поли. Спомня си, че попивала лекциите на лекарката и е запомнила много от впечатляващите примери и факти.

Най-трайно се е запечатала лекцията за диабета с достъпно обяснената история за износване на панкреаса след системно прекаляване с животински и тестени храни, сладкиши и газирани напитки. Лекарката сякаш изброявала редовното меню на Поли, задължително комбинирано с кока кола.

След гладуването и захранването момичето свалило над 10 кг и разбрало, че промяната е възможна, ако стриктно се спазват съветите на екипа в медицинския център. От менюто отпаднали пържените и мазни храни, бялата захар и бялото брашно. Верен съюзник на Поли била майка ѝ, убеден последовател на здравословния живот. Тя също е посещавала медицинския център и се е повлияла много добре. Майка и дъщеря са правили заедно 30-дневно гладуване и след него били удивени от неочакван ефект – упорити и нелечими петна по ръцете на майката изчезнали.

Година след първото посещение в медицинския център Поли останала отново за 14 дни на плодове и чай и при контролния преглед по време на захранването кантарът показал стопени 21 кг. Отзвучали оплакванията от синузит, измъчвал момичето, овладяно било състоянието на хиперинсулинизъм (предшественик на диабет тип 2). Според д-р Емилова Поли е отличен пример за цяло поколение млади хора, които нямат воля и остават в хватката на килограмите, ранната поява на заболявания, доскоро характерни за бабите и дядовците им, и безразборното тъпчене с храни боклуци.

Поли споделя, че в медицинския център е придобила опит, с който трайно да промени живота си и да го направи пълен с хармония и щастливи дни. Завършва агрономство и планира да гради професионална кариера по избраната с много убеденост специалност. Семейството ѝ е сред малките земеделски производители, оцеляващи с много труд.

Сега Поли споделя, че храните боклуци са напълно забравени. На трапезата има много салати, месо се консумира рядко и по съветите на д-р Емилова е от домашно гледано животно. Зеленчуците и плодовете са от собствения двор. С тях правят и зимнина, мляко също квасят у дома.

Младата жена е много внимателна не само в избора на продукти, но и в количествата. Казва, че ако препоръките на лекарката не се спазват стриктно, килограмите могат да се върнат, а с тях всички болестни оплаквания. Поли остава само на течности всяка седмица, според фазите на луната. Редовно ходи на фитнес и при ръст 180 см тежи 72 кг. Винаги е засмяна и в отлично разположение на духа и излъчва щастливата хармония на човек, който е открил как да се грижи за здравето си. „Благодаря, доктор Емилова“ си повтаря често Поли и вярва, че добрите мисли преодоляват разстояния и пречки, ако са споделени от сърце.


Phys26

Facebook