Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

От 19 септември 2022 г. клиниката работи в х-л Аква Азур в курорта Св. Св. Константин и Елена

 

За информация и записвания – тел. 0888 951 288

Два пъти годишно мъжът остава за 20 дни на плодове и чай

Труд

От 2013 г. Румен посещава по два пъти всяка година медицинския център на д-р Емилова. Научил е от нея и екипа ѝ много за здравословния начин на живот и сам диктува ритъма на деня си в хармония с природата.

Преди първото си идване носел тежестта на 117 кг, имал високо кръвно налягане, болки в ставите, неспокоен сън. Приемал редовно предписаните медикаменти, но резултати нямало. Като започнал да усеща сухота в устата, Румен направил изследвания и му открили диабет от втори тип. Прибавили се още хапчета, но той решил да потърси спасение в лечение с билки, ограничаване на сладостите и търсене на алтернативни възможности.

Решил да се довери на програмата на д-р Емилова и в центъра ѝ започнал първата си 20-дневна програма с 10 дни захранване. Казва, че нищо не го е затруднило и натоварило и че балансираният прием през 2 часа на плодове и чай с мед не е глад, а зареждащо изчистване на тялото и ефективно лечение.

През първите два дни имал леко главоболие. Приел го без тревога, защото разбрал от лекциите на лекарката, че това е сигурен признак за започналото чистене на отрови от организма. Румен казва, че с промяната сякаш мигновено усетил лекота и забравена подвижност. С удоволствие правел йога упражненията, организирани в центъра за пациентите и гимнастиката, разработена и показвана от лекарката.

Кръвното налягане се нормализирало и хапчетата станали излишни. Постигнатото мотивирало мъжа да спазва стриктно наученото от д-р Емилова и до второто идване при нея стойностите на кръвната захар вече били в норма. Необходимо е упорство, споделя той, но бързо животът в хармония с природните закони се превръща в навик.

В разговора ни става ясно, че Румен търгува с хранителни стоки. На удивлението ми как успява да се справи с изкушенията, получавам блага усмивка и уверение, че „се е оперирал“ от вредни съблазни и няма да промени тази нагласа. Забелязва, че все повече хора имат интерес към правилно хранене и в магазина си е направил щанд с подходящи за тях стоки. Предлага например само сурови, а не печени ядки. Ако лекциите на д-р Емилова и програмата на нейния медицински център бъдат по-широко представени, мнозина ще се убедят, че не става дума за глад и диети, а за ефективно лечение, убеден е Румен.

Самият той по-рано се хранел редовно с млечни и месни продукти. Често приемал нещо на крак, без да подбира и без внимание към качеството. Сега мъжът пак е много натоварен, но активното движение всеки ден приема като двигателна програма срещу стреса. Веднъж седмично остава на плодове и чай. Извън двете 20-дневни програми всяка година се храни според съветите на д-р Емилова. Месо, риба или млечен продукт приема по няколко пъти месечно, в останалото време е на плодове, зеленчуци и постни храни. Започнал е да ги приготвя сам според видяното в кулинарното училище на медицинския център.

В менюто има боб, леща, картофи, ядки и семена. Разнообразието на салати според Румен, е твърде голямо, когато се комбинира богатството на традиционните ни вкусни зеленчуци- маруля, рукола, алабаш, ряпа, цвекло, моркови и много други. Съпругата му също е провеждала здравословно хранене в медицинския център.

За първите две години, прилагайки програмата, мъжът е свалил 20 кг, от тях- 19 кг мазнини. Болестите и лекарствата са отстъпили пред неговото впечатляващо упорство. Според Румен плодолечението е най-достъпният, приятен и щадящ начин за постигане на здраве.

Стопените килограми са трайно в миналото и мъжът е сменил гардероба. Запазил е само чифт дънки за спомен от отхвърлената тежест.


Med07

Facebook