Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в х-л "Аква Азур" в курорта Св. Св. Константин и Елена.

 

За информация и резервации се обаждайте на тел. 0888 951 288.

 

От тук можете да закупите хранителни добавки, пробиотици и книги на здравословна тематика.

Зеленчукът е богат на антиоксиданти

Труд

Целината (Apium graveolens) е тревисто растение от доста добре познатото семейство Сенникоцветни (Apiaceae). Нейното естествено обитание са влажните и заблатени зони. В България е разпространена по поречията на реките и черноморския бряг. Била е култивирана още в дълбока древност.

Прочети още...

Семейството открило лекарката от статия на „Труд“, а тя им показала пътя към здравето

Труд

Семейство Атанасови има дълъг опит в търсене на спасението от многото измъчвали ги болести. Преминали са през сериозни изпитания, но духът им останал несъкрушим. Всеотдайно се подкрепят във всичко и са впечатляващ пример за хармонични семейни отношения. В медицинския център на д-р Емилова пристигнали, след като мъжът попаднал на статия от вестник „Труд“ за американка от Аризона, спасена като по чудо от стряскащи диагнози при българската лекарка.

Прочети още...

Плодолечението е полезно за цялата нация, убедена е жената

Труд

Достъпът до информация може да е животоспасяващ, казва д-р Йорданова. Всеки сам решава как да се погрижи за себе си и хората, които обича, но ако не е запознат с постиженията и на алтернативната медицина, правото му на избор се ограничава. Румяна е педиатър с 37-годишен стаж. На приблизително такава възраст е често срещаният в кабинета на личния лекар пациент, даван от жената за пример. Стигнал е 100 кг, мисли се за силен и здрав, но е вдигнал кръвното. Започва да взима хапчета, след няколко месеца е повишил захарта, за което се прибавят още медикаменти. Скоро и черният дроб дава сигнал за бедствие и кръгът се затваря – килограми-болести-лекарства.

Прочети още...

Пазят ни от натрупване на вредни вещества

Труд

Известно е, че многото сурови плодове, зеленчуци, бобовите и пълнозърнести храни носят неоценими ползи за човешкия организъм и пренебрегването им може да създаде редица проблеми за здравето. Те ни зареждат с витамини, минерали, незаменими аминокиселини, микроелементи, пигментни вещества – вещества, открити, или все още неоткрити от науката. Съвестно вършат своята работа, а от нас се иска да не прекаляваме с нищо. Едно от важните места в това изброяване се пада на фибрите. Фактът не бива да се подминава, особено в навечерието на студените и „болни“ месеци, когато ни е потребна цялостна растителна храна, с която да отдалечим вирусите и неразположенията.

Прочети още...

Да не се превишава препоръчителната доза от 1 до 3 супени лъжици на ден

Труд

Култивираният лен или наричан още културен лен (Linum usitatissimum) e вид от голямото семейство Ленови (Linaceae). Сортовете от този вид са основно влакнодайни и маслодайни. От маслодайните се добива така популярното в последните години ленено масло. То е може би най-богатият източник на омега-3 мастни киселини в природата. Омега-3 и -6 мастните киселини са полиненаситени есенциални мастни киселини. Наричат се есенциални, защото човешкото тяло не може да ги синтезира и е необходимо да се набавят с храната.

Прочети още...

Emi04

Facebook