Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

От 5 юли клиниката работи в хотел Боровец Хилс в едноименния курорт. През юли и август клиниката не приема пациенти на инсулиново лечение и такива с грипоподобни оплаквания и симптоми! Работата е изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. За подробности и записване – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

  

Можете да се консултирате с нас по всяко време през Healee

 

Програмата с плодове, чай и мед я лекува успешно

Труд

Сънната апнея представлява временно спиране на дишането по време на сън. То може да трае 10-20 секунди, а понякога – до минути. Тези прекъсвания на дишането често водят до внезапни събуждания от чувство за задушаване или остър недостиг на въздух. В други случаи засегнатите силно хъркат или страдат от безсъние, а след събуждане изпитват главоболие, липса на енергия и непрекъсната сънливост през деня до степен, че понякога заспиват прави или зад волана, което е свързано със сериозни опасности.

Прочети още...

Подходящи са за захранване на малчуганите

Труд

Сладкият картоф (Ipomoea batatas), известен още и като батат, е многогодишно тревисто растение от семейство Поветицови (Convolvulaceae). Родината му е в земите на Централна Америка и според научни изследователи е бил консумирани в праисторическите времена. Доказателствата се базират на останки от зеленчука, датирани от учените изследователи на повече от 10 000 години.

Прочети още...

Ядките съдържат полезни есенциални мастни киселини

Труд

Ядките, както и някои семена като лененото, конопа, сусама, слънчогледа, които имат сходни качества, са може би най-достъпният източник на ценни мазнини за човешкия организъм. Правилната им консумация е обвързана с доста заблуди и не дотам верни твърдения, доста често срещани в различни материали на тази тематика.

Прочети още...

Пандемията от затлъстяване взема застрашителни размери

Труд

Според най-новите научни изследвания водещият рисков фактор за тежко протичане на COVID-19 е наднорменото тегло. Оказва се, че хората със затлъстяване преодоляват инфекцията доста по-трудно и често развиват животозастрашаващи усложнения.

Прочети още...

Зеленчукът е богат на хлорофил и баластни вещества

Труд

Марулята /Lactuca sativa/ е може би най-популярният продукт за приготвяне на салата. В България даже масово наричаме много нейни сортове „салатки“. Тя е едногодишно растение от род Lactuca на популярното семейство Сложноцветни /Asteraceae/.

Прочети още...

Mil01

Facebook