Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Уважаеми стари и бъдещи приятели,

 

В периода на задължително спиране на работата на медицинския център, заради заплахата от COVID-19 бихме искали да съхраним контактите с вас и да ви бъдем максимално полезни.

 

Д-р Емилова ще отговаря безплатно на ваши въпроси, изпратени на имейл info@emilova.org. Продължаваме да общуваме в нашата facebook страница @emilovaclinic, както и в нашия Instagram профил emilova_clinic.

 

Планираме скоро да предоставим по-удобна и модерна връзка чрез мобилно приложение. Така винаги ще можете да се консултирате, да споделяте своите здравословни проблеми и изследвания и дори да контактувате с нас на живо от разстояние.

 

Мисията Здраве остава най-важна за медицинския център и до очакваната ни нова среща. Диалогът и споделеното насърчение са изключително важни за нас!

thumb aza09Лечебно-профилактичните програми се провеждат в клиниката и представляват съчетание на индивидуален хранителен режим с богата гама от оздравителни процедури - сауна, масажи, водни процедури (SPA) и двигателни упражнения. Медицинският контрол е на изключително високо ниво и включва прегледи, множество изследвания, ежедневна лекарска визитация с измерване на тегло, пулс, кръвно налягане и изследване на урина по 6 показателя. Пациентът разполага с лекуващ лекар, с който във всеки един момент може да сподели оплакванията си и да получи съвет.

В основата на лечебния ефект от програмите е разтоварващият хранителен режим. Целта му е да стимулира естествените оздравителни и очистителни процеси в организма. Ако няма някакви специфични заболявания, в по-голямата част от времето режимът представлява омекотено гладуване на плодове, включващо 1-2 кг плодове и 4 билкови чая на ден. Освен тях плодолечебната програма не допуска други храни. Изключение правят прясно изцедените сокове "Фреш" от плодове и зеленчуци и натурално приготвен зеленчуков бульон. Плодолечението най-често продължава 15-20 дни, след което започва захранване, което представлява плавен преход към природосъобразно хранене. Обикновено захранването трае половината от времето на плодолечението и съдържа сурови зеленчуци, ядки и готвени храни. Омекотеното с плодове и чай гладуване е лесно поносимо и в почти никога не води до усещане за глад. Освен благотворен ефект по отношение на здравето, с него се постига и значителна редукция на тегло.

thumb med09На всеки постъпил се прави електрокардиограма, измерване на телесен състав (бодиимпедансметрия), ехография на коремни органи и подробен кръвен анализ по 30 показателя. При необходимост се провеждат консулт със специалист и допълнителни изследвания: Доплерова сонография на кръвоносни съдове, ехография на щитовидна и млечни жлези, хормонални кръвни изследвания и туморни маркери, АГ преглед, ехокардиография, спирометрия, Холтер ЕКГ, ендоскопия на храносмилателна система. Това се прави с цел пълно изясняване на здравословното състояние на пациента, преценка на лечебния ефект и провеждане на програмата без всякакъв риск.

За хора с нервно-психични проблеми е осигурена възможност за осъществяване на психотерапия, а при оплаквания свързани с опорно-двигателния апарат клиниката предлага мануална и физиотерапия. Специалната процедура хидроколонтерапия, в комбинация с плодолечение и прием на пробиотици дава оптимален дезинтоксикиращ ефект. Всеки ден има сутрешна гимнастика, тибетски ритуали, разходки с водач, разнообразие от лекции и видеофилми за природосъобразния начин на лечение и живот, а няколко пъти седмично - каланетика, йога, китайска гимнастика, уроци по спортни танци, български народни танци, дискотека и екскурзии с автобус до забележителни места.


Клиниката предлага 4 програми. Те се различават според хранителния режим и включените в пакетната цена услуги:

Програми Меню Лечебно-пречистващ ефект
Плодолечение 1-2 кг плодове + 4 чая с мед ++++
Захранване захранване по схема ++
Природосъобразно хранене здравословно меню по избор +
Детокс здравословно меню по избор + масажи, сауна, хидроколон, пробиотици +++

ВАЖНО! Включването в различните програми става според желанието на клиента и неговото здравословно състояние. Ако се колебаете, изборът на програма може да бъде направен след постъпването и съответния лекарски преглед. Възможно е преминаването от една програма на друга по време на престоя.

За периода след напускане на клиниката се предлага възможност за изготвяне на индивидуални хранителни програми от специалист.


Med05

Facebook