ΚΛΙΝΙΚΉ ΤΗΣ Δ-Ρ ΕΜΊΛΟΒΑ
ο σωστός δρόμος προς την υγεία

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 208 επισκέπτες και κανένα μέλος

Η αποκατάσταση της υγείας απαιτεί εξειδικευμένη βοήθεια και ευνοϊκή ατμόσφαιρα.

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο η κλινική λειτουργεί στο παραθεριστικό κέντρο «Αγ. Κωνσταντίνος και Ελένη» που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βόρεια από τη Βάρνα, τη μεγαλύτερη παραθαλάσσια πόλη της Βουλγαρίας. Η κλινική έχει στη διάθεσή της τους χώρους του ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων «Αqua Azur», 100 μέτρα από την θάλασσα και προσφέρει εξωτερική και εσωτερική πισίνα, διάφορα είδη υδροθεραπείας, σάουνα, μασάζ, σολάριουμ, γυμναστήριο, Θεραπείες αισθητικής.

Κατά τους θερινούς μήνες (τον Ιούλιο και τον Αύγουστο) η κλινική λειτουργεί στο ορεινό κέντρο «Μπόροβετς» στους χώρους του ξενοδοχείου πέντε αστέρων «Μποροςετς Χιλλς» το οποιο βρίσκεται στα 1500 μέτρα υψόμετρο και σε απόσταση 73 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Σόφια. Το ξενοδοχείο «Μποροςετς Χιλλς» φροντίζει την άνεση των επισκεπτών παρέχοντας εσωτερική πισίνα, σολάριουμ, ατμόλουτρο, σάουνα, τζακούζι, μασάζ, γυμναστήριο, κομμωτήριο, ιππηλασία.

Wellness Clinic Dr. Emilova – Bulgaria, Saints Constantine and Helena resort, Aqua Azur Hotel

Οι ατομικές συμβουλές που χρειάζονται για την εφαρμογή της θεραπείας βασίζονται στον ακριβή προσδιορισμό της κατάστασης της υγείας του ασθενή. Για το σκοπό αυτό, καθώς και για την εκτίμηση του θεραπευτικού αποτελέσματος, στην κλινική της δ-ρ Εμίλοβα πραγματοποιούνται εξετάσεις διάφορων ειδών με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Αποβλέποντας στον ύψιστο στόχο – τη διατήρηση της υγείας - εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα για την απολύτως ακίνδυνη διεξαγωγή του θεραπευτικού προγράμματος.

thumb med08Εργαστηριακές εξετάσεις αίματος – γίνονται στην αρχή και την εικοστή μέρα της διαμονής όλων των ασθενών με βάση τους ακόλουθους δείκτες: αιμοσφαιρίνη, ερυθρά αιμοσφαίρια, αιματοκρίτη, λευκά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, LY%, MID%, GR%, MCV, MCH, MCHC, RDW, MPV, Pct, PDW, СУЕ, χοληστερόλη, HDL, LDL, VLDL, τριγλυκερίδια, γλυκόζη, κρεατινίνη, χολερυθρίνη, πρωτεΐνες, ουρικό οξύ. Σε περίπτωση ανάγκης γίνονται συμπληρωματικές εξετάσεις αίματος (ηλεκτρολύτες, ορμόνες, αντισώματα, καρκινικοί δείκτες ), καθώς και ανάλυση ούρων και μικροβιολογική εξέταση εκκριμάτων.

Υπολογισμός αγωγιμότητας σώματος (body impedance) – ηλεκτρονική μέθοδος εξέτασης της σωματικής σύστασης με μετρητή «Tanita» που προσδιορίζει το ακριβές βάρος και υπολογίζει το δείκτη μάζας σώματος, καθώς και τις τιμές λιπών και υδάτων στον οργανισμό, συγκρίνοντάς τις με τα κανονικά επίπεδα. Όλοι οι ασθενείς εξετάζονται κατά την εισαγωγή τους, τη δέκατη και την εικοστή μέρα μετά την επαναφορά.

Υπερηχογράφημα κοιλίας – απεικονιστική τεχνική για την εξέταση των κοιλιακών οργάνων (ήπαρ, χοληδόχος κύστη, πάγκρεας, σπλήνας, νεφρά, αδένες, ουροδόχος κύστη, προστάτης στους άνδρες, μήτρα και ωοθήκες στις γυναίκες). Στην εξέταση υποβάλλονται όλοι οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους και την εικοστή μέρα μετά την επαναφορά.

Υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς αδένα – απεικονιστική τεχνική για την εξέταση του θυρεοειδούς. Συνιστάται σε περίπτωση φλεγμονών, κύστεων, οζιδίων, γενικής διόγκωσης και διαταραχής της ορμονικής λειτουργίας του αδένα.

Υπερηχογράφημα μαστού – απεικονιστική τεχνική για την εξέταση του μαστικού αδένα. Συνιστάται σε περιπτώσεις μαστοπάθειας, ογκιδίων των μαστικών αδένων, καθώς και για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

thumb med04Αγγειακό υπερηχογράφημα Doppler – μέθοδος για τη διαπίστωση διαταραχών στην αιμάτωση του λαιμού, του κεφαλιού και των άκρων που οφείλονται σε διάφορες αιτίες. Ενδείξεις: ημικρανία, πονοκέφαλος άγνωστης αιτιολόγησης, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, πρόσφατο έμφραγμα ή εγκεφαλικό, υψηλές τιμές λιπιδίων στο αίμα, ηλικία πάνω από 40, κάπνισμα.

Μέτρηση της οστικής πυκνότητας – υπερηχογραφική μέθοδος για τον προσδιορισμό της πυκνότητας των οστών των άνω και κάτω άκρων. Αποτελεί μέσο για τη διαπίστωση και τον έλεγχο της οστεοπόρωσης. Συνιστάται σε περίπτωση συχνών καταγμάτων, οστικών πόνων, ορμονικών διαταραχών, και σε γυναίκες μετά την κλιμακτήριο.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) – μέθοδος για την εκτίμηση της ηλεκτροφυσιολογικής λειτουργίας της καρδιάς. Εφαρμόζεται σε όλους τους ασθενείς κατά την εισαγωγή τους και, εφόσον επιβάλλεται, κατά την θεραπεία.

Υπερηχοκαρδιογράφημα – υπερηχητική απεικονιστική μέθοδος για την εξέταση της καρδιακής μορφολογίας και της λειτουργίας των βαλβίδων. Συνιστάται σε ασθενείς με υπέρταση, στεφανιαία νόσο, καρδιακή ανεπάρκεια, παθήσεις των βαλβίδων, υπερβολική παχυσαρκία.

Holter ρυθμού – μέθοδος για την εγγραφή της 24-ωρης λειτουργίας της καρδιάς. Συνιστάται σε περίπτωση διαταραχής του καρδιακού ρυθμού και αρρυθμιών ποικίλης αιτιολόγησης.

thumb med12Εξετάσεις και γνωματεύσεις μαιευτικής-γυναικολογίας – σε περίπτωση γυναικολογικών προβλημάτων και νοσημάτων. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για ενδοκολπική γυναικολογική και υπερηχογραφική εξέταση, μικροβιολογική εξέταση, τεστ ΠΑΠ, ορμονική εξέταση, τοποθέτηση και αφαίρεση σπιράλ.

Σπυρομέτρηση – μέθοδος για την εξέταση της αναπνευστικής λειτουργίας των πνευμόνων. Συνιστάται σε περίπτωση μακροχρόνιου καπνίσματος, βρογχικού άσθματος, χρόνιας βρογχίτιδας, συχνών πνευμονιών, υπερβολικής παχυσαρκίας.

Ενδοσκόπηση του πεπτικού συστήματος – μέθοδος εξέτασης και θεραπείας μέσω ενδοσκοπίου (οισοφάγου, στομαχιού, δωδεκαδάκτυλου, παχέος και ορθού εντέρου). Εφαρμόζεται σε περίπτωση ενδείξεων έλκους, γαστρίτιδας, κολίτιδας, πολύποδων, εκκολπωμάτων, αιμορροΐδων.

thumb med01Βασική αρχή της εργασίας μας είναι να δίνουμε έμφαση όχι μόνο στα συμπτώματα, αλλά να αντιμετωπίζουμε τον ασθενή ως ένα ενιαίο υλικό, διανοητικό-συναισθηματικό και πνευματικό σύστημα. Αυτή η προσέγγιση μας δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίζουμε την ακριβή αιτιολογία των νοσημάτων και να δίνουμε εξατομικευμένες συμβουλές για την καταπολέμησή τους. Συγκεντρώνουμε την προσοχή του ασθενή πάνω στην αμφίδρομη σχέση μυαλό/συναισθήματα ↔ σώμα, διότι πολλές σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι αυξάνεται αδιάκοπα ο αριθμός των ψυχοσωματικών παθήσεων που παρουσιάζονται υπό την επίδραση της κακής ψυχο-συναισθηματικής κατάστασης του ανθρώπου. Ήδη ο Ιπποκράτης υποστήριζε ότι το να είσαι υγιής σημαίνει να πετύχεις αρμονία τόσο μέσα στον εαυτό σου, όσο και με τον γύρο κόσμο. Εμείς επίσης πιστεύουμε ότι η υγεία αποτελεί δυναμική ισορροπία που μπορεί να επιτευχθεί αν η ζωή συμμορφώνεται με τους κανόνες της φύσης. Ό,τι γίνεται μέσα στο μυαλό αφορά και το σώμα, επομένως ο άνθρωπος πρέπει να θεραπεύεται ολικά, έχοντας υπόψη ακόμα και το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται και εργάζεται. Γι’ αυτόν το λόγο η κλινική μας συνδυάζει με κατάλληλο τρόπο τα κατορθώματα της κλασικής ιατρικής με τις παραδόσεις τις φυσιατρικής. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει αντίθεση μεταξύ τους και συμβάλλουμε στην προώθηση μιας ενιαίας Ιατρικής – αυτής που μας βοηθάει να είμαστε πραγματικά υγιείς.

Ψυχοθεραπεία

Πραγματοποιείται από ψυχίατρο, συμπληρώνει τη βασική θεραπεία και έχει ευνοϊκά και μόνιμα αποτελέσματα. Συνιστάται σε περίπτωση νεύρωσης, κατάθλιψης, χρόνιας κόπωσης, αγωνιώδη κατάστασης, αϋπνίας, συναισθηματικής ανισορροπίας, ανορεξίας και βουλιμίας.

Φυσιοθεραπεία και βελονισμός

Στην κλινική παρέχονται βελονισμός, υπερηχοθεραπεία, θεραπεία λέιζερ και ηλεκτροθεραπεία που προσδιορίζονται και πραγματοποιούνται από ειδικό φυσιοθεραπευτή. Εφαρμόζονται σε περίπτωση αρθραλγίας και μυαλγίας, μετατραυματικής κατάστασης, αρθρίτιδας και αρθροπάθειας, πλεξίτιδας, ριζίτιδας, δισκοπάθειας, χρόνιων γυναικολογικών φλεγμονών.

Καθαρτική ιοντοφόρεση

thumb med10Μέθοδος για την ενεργοποίηση των τοξινών του οργανισμού και την βαθμιαία εξαγωγή τους διά του δέρματος με τη χρήση αδύνατου ηλεκτρικού ρεύματος. Τονώνει τον οργανισμό και όλες της ζωτικές λειτουργίες, βελτιώνει το μεταβολισμό και μειώνει τις ρυτίδες.

Υδροπλύσεις παχέως εντέρου

Μέθοδος για το μηχανικό καθαρισμό του παχέος εντέρου. Συνιστάται σε περίπτωση δυσκοιλιότητας, χρόνιας κολίτιδας, ημικρανίας, χρόνιας κόπωσης, αλλεργιών και αυτοάνοσων νοσημάτων. Συνδυάζεται με τη λήψη προβιοτικών με στόχο τη βελτίωση της εντερικής χλωρίδας.

Προβιοτική θεραπεία

Λήψη ειδικών τροφίμων (προβιοτικών), πλούσιων σε ζωντανά βακτήρια Lactobacillus Bulgaricus, που μειώνουν τη διαδικασία σήψης στα έντερα και ασκούν ισχυρή θεραπευτική και αντιγηραντική επίδραση. Πραγματοποιείται τόσο ξεχωριστά, όσο και σε συνδυασμό με υδροκολονοθεραπεία.

thumb aza10Η διαμονή στην κλινική μπορεί να συνδυαστεί κατάλληλα με υδροθεραπεία και άλλες περιποιήσεις θεραπευτικής και χαλαρωτικής επίδρασης που παρέχονται στα επιμέρους ξενοδοχεία. Έτσι δημιουργούνται συνθήκες για πλήρη άνεση και ανάπαυση και συμπληρώνεται η επίδραση του θεραπευτικού προγράμματος.

Υδροθεραπεία (SPA) - μπανιέρα butterfly (δινόλουτρο με υποβρύχιο μασάζ και φυτά), μπανιέρα με πέρλες (με υποβρύχιο μασάζ και φυτά), υδροηλεκτρική (θεραπευτική) μπανιέρα

Μασάζ - κλασικό, ρεφλεξολογία, λεμφικό μασάζ

Εισπνοές - με θαλάσσιο νερό, με μεταλλικό νερό, με φάρμακα

Λασποθεραπεία - μικρή επάλειψη, μεσαία επάλειψη, ολική επάλειψη

Ηλεκτροθεραπεία - μαγνητικό πεδίο, νεμεκτροντίν, υπερύψηλες συχνότητες, ραντάρ

Υπέρηχος

thumb phys38Το σωστό κινητικό καθεστώς παίζει σπουδαίο ρόλο στη γενική αποκατάσταση του οργανισμού. Συντηρεί τον καλό μεταβολισμό των ουσιών και υποβοηθά την επίδραση της φρουτοθεραπείας και των λοιπών θεραπευτικών μεθόδων. Η κίνηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη λειτουργία των ουροποιητικών οργάνων και του νευρικού συστήματος. Επιτυγχάνεται χαλάρωση από την αγωνία και τη συσσωρευμένη κόπωση.

Η κλινική παρέχει ποικιλία από κινητικές δραστηριότητες ανάλογα με τις δυνατότητες, την ηλικία και την κατάσταση υγείας του ασθενή. Η μέρα αρχίζει με πρωινή γυμναστική, θιβετιανές ασκήσεις και ασάνα γιόγκα με την καθοδήγηση της δ-ρ Εμίλοβα. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές βόλτες, εκδρομές και, σε ορισμένες μέρες, μοντέρνους και βουλγαρικούς παραδοσιακούς χορούς, callanetics, γιόγκα, κινεζική γυμναστική Τσι Γκουν, υποβρύχια γυμναστική. Οργανώνονται καθημερινές εκδρομές μέχρι ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα της περιοχής.

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 208 επισκέπτες και κανένα μέλος

Med07