ΚΛΙΝΙΚΉ ΤΗΣ Δ-Ρ ΕΜΊΛΟΒΑ
ο σωστός δρόμος προς την υγεία

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 επισκέπτες και κανένα μέλος

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Κλινικής της δ-ρ Εμίλοβα

Βυθιστείτε στον κόσμο της εναλλακτικής-επιστημονικής ιατρικής μέσω της οποίας μπορείτε να αποκτήσετε την ιδανική υγεία που ονειρευτήκατε.

Aqua AzurΣτην Κλινική της δ-ρ Εμίλοβα πραγματοποιούνται δραστηριότητες διάγνωσης, προφύλαξης πικίνδυνων καταστάσεων και θεραπείας ευρέως φάσματος νοσημάτων με φυσικά μέσα και κυρίως με φρούτα και τσάι από βότανα. Βασικός στόχος είναι ο ασθενής να αποκομίσει σωστή αντίληψη για τον υγιεινό τρόπο ζωής. Η κλινική προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα συνδυασμού ανάπαυσης σε ευχάριστο περιβάλλον και θεραπείας κάτω από ιατρική παρακολούθηση υψηλού επιπέδου.

Η θεραπεία στην κλινική μας βασίζεται στην ολιστική αντιμετώπιση του ασθενούς σώματος. Ο άνθρωπος συλλαμβάνεται ως ένα ενιαίο υλικό, διανοητικό-συναισθηματικό και πνευματικό σύστημα που ανακτά την ισορροπία του με σύμπλεγμα δραστηριοτήτων εξυγίανσης. Η θεραπεία μέσω ασιτίας συνδυάζεται με ενεργό ανάπαυση, καθαρό αέρα, ήλιο, σωματικές ασκήσεις, πνευματικές-ενεργειακές πρακτικές, φυσιοθεραπεία, ψυχοθεραπεία, υδροκολονοθεραπεία, ιαματικά μασάζ, περιποιήσεις με νερό και πληροφορίες μορφωτικού χαρακτήρα. Τέτοιο περιβάλλον αρκεί από μόνο του για να φέρει το σύγχρονο άνθρωπο πιο κοντά στην αληθινή υγεία. Για την επίτευξή της απαιτείται πλήρης γνώση της κατάστασης υγείας του ασθενή. Για το σκοπό αυτό η κλινική μας διαθέτει ιατρικό προσωπικό υψηλής ειδίκευσης και είναι εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα όργανα.

emi09Η Κλινική ιδρύθηκε το 1993 στη Βάρνα Βουλγαρίας από τη δ-ρ Λιουντμίλα Εμίλοβα, ειδικό στην παθολογία, καρδιολογία και ρευματολογία. Πάνω από 47 000 ασθενείς απ’ όλον τον κόσμο έχουν νοσηλευτεί στην κλινική για θεραπεία και προφύλαξη. Η πλούσια πείρα που συσσωρεύσαμε με τα χρόνια μας έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε και να δημοσιεύσουμε μια σειρά επιστημονικών ερευνών στον τομέα της θεραπευτικής ασιτίας.

Το περιβάλλον της κλινικής, όντας ήσυχο και ευχάριστο, παρέχει τη δυνατότητα πλήρης και ενεργού χαλάρωσης. Η διαμονή σας κοντά μας θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τις ιδιαιτερότητες του υγιεινού τρόπου ζωής μέσω συζητήσεων, διαλέξεων, ταινιών και κειμένων στις κύριες γλώσσες.

emi15Η δ-ρ Λιουντμίλα Εμίλοβα γεννήθηκε το 1943 στη Βάρνα Βουλγαρίας. Το 1969 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ιατρικό Ινστιτούτο Βάρνας και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην παθολογία, τη ρευματολογία και την καρδιολογία. Παρόλο που είχε αποκτήσει πλούσιες γνώσεις και εμπειρία στον τομέα της κλασικής ιατρικής, το 1991 η δ-ρ Εμίλοβα έπασχε ήδη από ένα πλήθος χρόνιων νοσημάτων.

Η τύχη την έφερε κοντά στην περίφημη Βουλγάρα θεραπεύτρια με φυσικά μέσα Λίντια Κοβάτσεβα, η οποία της αποκάλυψε τα θαύματα της ομαλοποιημένης θεραπευτικής ασιτίας με φρούτα και τσάι. Η δ-ρ Εμίλοβα, εφαρμόζοντας επανειλημμένως το εν λόγω σύστημα στον εαυτό της και αλλάζοντας τον τρόπο διατροφής της, κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να θεραπευτεί από βαρειά ημικρανία, χρόνια γαστρίτιδα και κολίτιδα, λιποδιήθηση του ήπατος, αναιμία και ατονία της χοληδόχου κύστεως. Εντυπωσιασμένη από τα καλά αποτελέσματα, αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή της στους ασθενείς που θα emi20επιθυμούσαν να υποβληθούν στο ίδιο σύστημα. Έτσι, στις 5 Μαΐου 1993 η δ-ρ Εμίλοβα άνοιξε ιδιωτική κλινική όπου γίνεται εφαρμογή των μεθόδων της φυσιατρικής. Ξεκίνησε μόνη της, με το πέρασμα του χρόνου όμως όλο και περισσότεροι νέοι ιατροί, ενθουσιασμένοι με τη θαυματουργή δύναμη της θεραπείας μέσω φρούτων, άρχισαν να εντάσσονται στην πρακτική της. Ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών είχαν ξεπεράσει τα προσωπικά τους προβλήματα υγείας με τη βοήθεια του εν λόγω συστήματος ή είχαν απογοητευτεί με την περιορισμένη αποτελεσματικότητα της κλασικής ιατρικής. Σήμερα το προσωπικό της κλινικής περιλαμβάνει 10 ιατρούς που έχουν στη διάθεσή τους τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό.

Το 1996 η δ-ρ Εμίλοβα έγινε μέλος του Ιατρικού Συνδέσμου της Αμερικανικής Οργάνωσης για Φυσιολογική Υγιεινή και έκτοτε πραγματοποιεί ανταλλαγή πείρας με διάφορους συναδέλφους της που εφαρμόζουν τη θεραπευτική ασιτία. Το 2007 της απονεμήθηκε το παράσημο «Μιχαήλ Λομονόσοφ» για την προσωπική της συμβολή στην σύσφιγξη των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στους λαούς Ρωσίας και Βουλγαρίας, καθώς και για τις υψηλές της επιδόσεις στη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας. Μέχρι σήμερα από τους χώρους της κλινικής έχουν περάσει δεκάδες χιλιάδες ασθενείς. Όλοι που ακολούθησαν τις συμβουλές της είναι τώρα υγιείς, καλλίγραμμοι, ανανεωμένοι και, κυρίως, πεπεισμένοι ότι η αυτοπεποίθηση, η ακτινοβολία, η καλή εμφάνιση και η μακροβιότητά τους εξαρτώνται αποκλειστικά από τους ίδιους.

Το προσωπικό:

   • Δ-ρ Λιουντμίλα Εμίλοβα – ιδρυτής και διευθυντής της κλινικής, ειδικός στην παθολογία, την καρδιολογία και τη ρευματολογία
   • Δ-ρ Κρασιμίρ Μίλεφ – οργανωτικός διευθυντής, υπεύθυνος πληροφοριακού συστήματος και αλληλογραφίας, σύμβουλος δικτυακού τόπου
   • Δ-ρ Κρασιμίρ Ιβανόφ – ιατρικός διευθυντής, ειδικός στην παθολογία και τη γαστρεντερολογία, υπερηχογραφική και ενδοσκοπική διάγνωση
   • Δ-ρ Κάτια Καζάκοβα – ιατρικός σύμβουλος, ειδικός στη νεφρολογία, υπερηχογραφική αγγειακή διάγνωση και ψυχοθεραπεία
   • Δ-ρ Μπρανιμίρ Καναζίρεφ – ειδικός στην παθολογία, την καρδιολογία και τη ρευματολογία, υπερηχοκαρδιογραφία
   • Δ-ρ Γκεόργκι Ιβανόφ – ειδικός στην ακτινολογία και την υπερηχογραφική διάγνωση
   • Δ-ρ Ντανιέλα Οβτσάροβα – ειδικός στην ψυχιατρική και ψυχοθεραπεία
   • Δ-ρ Γκεόργκι Γκεοργκίεφ – ειδικός στη χειροπρακτική θεραπεία
   • Μποριάνα Ιβανόβα – νοσοκόμα, ΗΚΓ, μέτρηση δείκτη μάζας σώματος (body impedance), σπυρομέτρηση

Ο μεγάλος Ιπποκράτης (460-370 π.Χ.) συμβούλευε: «Να είσαι μετριοπαθής σε όλα, να αναπνέεις καθαρό αέρα, να καθαρίζεις το δέρμα σου καθημερινά και να γυμνάζεσαι… είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζεις το μικρό πόνο με ασιτία παρά με φάρμακο.»

thumb fruits22Η ομαλοποιημένη θεραπευτική ασιτία με φρούτα και τσάι από βότανα με μέλι (φρουτοθεραπεία) αποτελεί τη βασική θεραπευτική μέθοδο στην κλινική της δ-ρ Εμίλοβα. Περιλαμβάνει την κατανάλωση 1-2 κιλών φρέσκων φρούτων της εποχής και φρέσκων χυμών που διαδέχονται με τσάι από βότανα και μέλι. Σε διάρκεια 15-20 μερών δεν καταναλώνεται κανένα άλλο τρόφιμα. Μια τέτοια φρουτοθεραπεία έχει το ίδιο αποτέλεσμα όπως η ασιτία με νερό, είναι όμως καθολικότερη και ευκολότερη ως προς την εφαρμογή της. Το νόημα αυτής της προσωρινής αποχής από ποικίλα και περίπλοκα τρόφιμα συνίσταται στην ενεργοποίηση των αυτοθεραπευτικών και αποκαταστατικών διαδικασιών του οργανισμού. Το πρόγραμμα τονώνει τη λειτουργία όλων των οργάνων του ουροποιητικού συστήματος και προκαλεί ισχυρή αποτοξίνωση. Γρήγορα αυξάνονται οι προστατευτικές δυνάμεις του σώματος και ισορροπείται η λειτουργία του νευρικού συστήματος. Κατά τη θεραπεία οι σκέψεις κυλούν ομαλά, ενώ εξαφανίζονται τα αρνητικά συναισθήματα. Άρα, η ομαλοποιημένη ασιτία αποτελεί ένα ισχυρό αντικαταθλιπτικό και αντιστρές πρόγραμμα και μπορεί να εφαρμόζεται τόσο για θεραπεία, όσο και για προφύλαξη. Επιπλέον, η φρουτοθεραπεία εξασφαλίζει γρήγορη μείωση του υπερβολικού βάρους, ένα μείζον πρόβλημα του σύγχρονου υποκινητικού ανθρώπου.

Η ασιτία ασκεί επίδραση όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψύχη και το πνεύμα. Οξύνονται οι αισθήσεις και ενισχύεται η γενική ευεξία του οργανισμού. Τα διάφορα στοιχεία του προγράμματός μας, που εξασφαλίζουν ισορροπία δραστηριοποίησης και ανάπαυσης, οδηγούν σε πλήρη ισορροπία μέσα στο σύστημα σώματος-συναισθημάτων/μυαλού-πνεύματος. Αυξάνονται η αυτοπεποίθηση και η γενική τόνωση του οργανισμού. Η ομαλοποιημένη ασιτία χαρίζει καλύτερη ποιότητα ζωής και χαρά. Αποτελεί επίσης βασικό μέσο για την αποβολή βλαβερών συνηθειών.

Γιατί νιώθουμε τόσο καλά, όταν κάνουμε ασιτία; Ο οργανισμός μας είναι φορτωμένος με ανθυγιεινά τρόφιμα, άγχος, ακινησία, τοξικές ουσίες στον αέρα και το νερό, ηλεκτρομαγνητικές και ραδιενεργές ακτινοβολίες. Με το πέρασμα του χρόνου στα κύτταρά μας συσσωρεύονται τοξικές ουσίες. Όταν κάνουμε ασιτία τα κύτταρα αυτά αρχίζουν να αυτοκαθαρίζονται και οι τοξίνες φεύγουν γρήγορα. Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και καθυστερούν οι διαδικασίες γήρανσης.

thumb clinic05Γιατί συμβαίνει αυτό; Το σώμα μας καταναλώνει την ενέργειά του κυρίως για την πέψη και την επεξεργασία των θρεπτικών ουσιών. Όταν τρώμε πολύ, κινούμαστε ελάχιστα και ζούμε μέσα σε άγχος, ο οργανισμός μας δεν έχει τη δυνατότητα να αποβάλλει τις περιττές τοξίνες. Δε διαθέτει ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια. Σε κατάσταση πείνας το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλη την ενέργειά του για καθαρισμό των κυττάρων και κάψιμο του λίπους. Οι περιττές ουσίες εξουδετερώνονται ή αποβάλλονται έξω από το σώμα. Οι αυτοθεραπευτικές διαδικασίες του οργανισμού είναι φυσικές και μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλές ασθένειες, καθώς οι περισσότερες εξ αυτών οφείλονται ακριβώς σε τοξίνωση. Σε αντίθεση με τη φαρμακευτική θεραπεία, δε γίνεται απλή καταπίεση των προβλημάτων, αλλά καταπολέμηση των βασικών αιτιών για τα νοσήματα. Επιπλέον, όταν κάνουμε ασιτία, όλα τα προβλήματα υγείας επηρεάζονται συγχρόνως: άλλα πιο γρήγορα, άλλα πιο αργά, ανάλογα με το βαθμό της βλάβης και το γενικό κίνδυνο για τον οργανισμό μας. Η βελτίωση της λειτουργίας ενός οργάνου επηρεάζει ευνοϊκά όλα τα υπόλοιπα όργανα. Το σώμα μας αποτελεί ένα ιδιοφυέστατο σύστημα και, φτάνει να του δώσουμε την ευκαιρία και το χρόνο, μπορεί από μόνο του να πετύχει κατάσταση απόλυτης υγείας.

Η φύση της Βουλγαρίας παρέχει μεγάλη ποικιλία φρούτων. Η περιεκτικότητά τους σε άφθονες πολύτιμες ουσίες ενισχύει τη θεραπευτική επίδραση της ελαφρωμένης ασιτίας. Η εφαρμογή της ασιτίας είναι εύκολη και, εξαιρουμένων μερικών ειδικών νοσημάτων, συνιστάται τόσο στα παιδιά, όσο και σε ενηλίκους, σε σχετικά υγιείς ανθρώπους και σε ασθενείς που παίρνουν πολλά φάρμακα. Η φρουτοθεραπεία αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό του ευχάριστου και του ωφέλιμου. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ο ασθενής δε νιώθει πείνα, αλλά ευχάριστη ελαφρότητα και ζωτικότητα, έχει όρεξη να κινείται και να διασκεδάζει. Όταν φύγει από την κλινική, μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος στο σπίτι του, συνδυάζοντάς το με τις επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις.

Η ευνοϊκή επίδραση της φρουτοθεραπείας αυξάνεται όταν παράλληλα πραγματοποιούνται κινητικές δραστηριότητες και άλλες θεραπευτικές διαδικασίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βόλτες, εκδρομές, χοροί, γιόγκα, callanetics, πρωινή γυμναστική, θιβετιανές ασκήσεις με τη δ-ρ Εμίλοβα, κινεζική και υποβρύχια γυμναστική, ντίσκο. Η κλινική παρέχει τη δυνατότητα για ψυχοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, βελονισμό, υδροκολονοθεραπεία, προβιοτική θεραπεία. Η θεραπευτική ασιτία μπορεί να συνδυαστεί κατάλληλα με σάουνα, γυμναστήριο, μασάζ, εισπνοές, λασποθεραπεία και περιποιήσεις με νερό.

thumb med03Στην κλινική της δ-ρ Εμίλοβα η φρουτοθεραπεία διεξάγεται σε συνθήκες 24-ωρης ιατρικής παρακολούθησης και με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Έτσι, μειώνεται κάθε κίνδυνος για την υγεία και υπάρχει η δυνατότητα για ακριβή εκτίμηση του θεραπευτικού αποτελέσματος. Το περιβάλλον της κλινικής καθιστά το πρόγραμμα ακόμα πιο άνετο και ευχάριστο. Ανάμεσα σε πολλούς ομόφρονες ενισχύεται η αίσθηση κοινότητας, αυξάνονται τα κίνητρα, η πείνα αντέχεται πιο εύκολα. Ανάλογα με την εποχή, βρίσκεστε στην ακτή της θάλασσας ή σε όμορφο ορεινό περιβάλλον. Εφαρμόζοντας το πρόγραμμα, μπορείτε να συμμετέχετε καθημερινά σε πλήθος εκδηλώσεων ή απλά να κάνετε βόλτα στην ακτή της θάλασσας ή στο μονοπάτι του βουνού. Θα περάσετε την ώρα σας σαν να κάνετε πολύ υγιεινές διακοπές.

Η ασιτία αποτελεί το αρχαιότερο θεραπευτικό μέσο και ενεργοποιείται ενστικτωδώς κάθε φορά που κάποιο ζωντανό ον αρρωσταίνει. Τα ζώα σταματούν να τρώνε, κάποτε και να πίνουν, απομονώνονται σε κάποιο κρυφό σημείο ώσπου να γίνουν καλά. Έχοντας παρατηρήσει αυτή τη συμπεριφορά των ζώων, ο άνθρωπος την υιοθέτησε και δεν έπαψε ποτέ να την εφαρμόζει. Η μέθοδος είναι γνωστή με διάφορες ονομασίες – θεραπευτική ασιτία, καθεστώς ανάπαυσης - ενώ στις μέρες μας μερικοί ειδικοί χρησιμοποιούν τον ακριβέστερο όρο «θεραπεία ανάπαυσης-δίαιτα».

Τα ίχνη της εφαρμογής της πλήρης ασιτίας με θεραπευτικό σκοπό χάνονται στα έγκατα του χρόνου. Τα πιο παλιά στοιχεία χρονολογούνται στην εποχή της αρχαίας Αιγύπτου. Η μέθοδος αναφέρεται συχνά στα συγγράμματα των αρχαίων στοχαστών από τη Βαβυλωνία, την Ιουδαία, την Ινδία, την Περσία, την Κίνα, το Θιβέτ, την Ελλάδα και τη Ρώμη. Ανάμεσα στους πρώτους που προώθησαν τη θεραπευτική ασιτία ξεχωρίζουν «οι πατέρες» της σύγχρονης ιατρικής – ο Αβικέννα και ο Ιπποκράτης στον οποίο ανήκουν τα λόγια: «Εάν το σώμα δεν είναι καθαρισμένο, όσο περισσότερο το ταΐζουμε, τόσο περισσότερο το βλάπτουμε.»

Κατά το Μεσαίωνα και τους μεταγενέστερους αιώνες η θεραπευτική ασιτία είχε ευρεία εφαρμογή στη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία και την Ελβετία. Οι πρώτες ανακοινώσεις για τη θεραπευτική δράση της ασιτίας στη Ρωσία ανάγονται στο μισό του 18ου αιώνα.

Η θεραπεία μέσω ασιτίας σχετίζεται συχνά με τα ονόματα του Αμερικανού διαιτολόγου Πολ Μπρεγκ (1895-1976) και του Χέρμπερτ Σέλτον (1895-1985), επίτιμου διδάκτορα στην ιατρική, χειροπράκτορα και φυσιοπαθητικού. Το 1928 ο Σέλτον ίδρυσε ιδιωτική Σχολή Υγείας και στη συνέχεια, το 1948, συνέβαλε στην ίδρυση της Αμερικανικής Εταιρείας για Φυσιολογική Υγιεινή. Το 1978 δημιούργησε το σύλλογο επαγγελματιών που σήμερα είναι γνωστός ως International Association of Hygienic Physicians (IAHP). Βασικός στόχος της οργάνωσης είναι η δημοσίευση ερευνών πάνω στη θεραπευτική ασιτία.

Ο εικοστός αιώνας έγινε μάρτυρας της ευρείας διάδοσης της θεραπευτικής ασιτίας χάρη στην εμφάνιση του ιατρικού κινήματος που έδινε ιδιαίτερη σημασία στις φυσικές θεραπευτικές μεθόδους. Η θεραπευτική ασιτία ερευνήθηκε επιστημονικά στη Ρωσία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Αυστραλία, καθώς και στη Βουλγαρία. Παγκοσμίως γνωστές είναι οι πραγματείες του Γερμανού επιστήμονα Ότο Μπούχιγκερ (1878-1966), ενώ οι κλινικές που ιδρύθηκαν από τον ίδιο λειτουργούν και σήμερα.

emi18Η συμβολή της Βουλγαρίας συνίσταται πρώτα απ’ όλα στην πετυχημένη «ομαλοποίηση» της αυστηρής κλασικής ασιτίας. Η περίφημη θεραπεύτρια με φυσικά μέσα, η Λίντια Κοβάτσεβα, οδηγούμενη από την ιδιοφυή διορατικότητά της, αποφάσισε να συμπληρώσει το κοινό θεραπευτικό σχήμα ασιτίας με φρέσκα φρούτα εποχής και τσάι από βότανα με μέλι. Έτσι γεννήθηκε η σύγχρονη θεραπεία μέσω φρούτων που συνδυάζει την ισχυρή θεραπευτική δράση της πλήρης ασιτίας με την ανεκτικότητα και την καθολική εφαρμογή της μετριασμένης νηστείας.

Το 1992 η δ-ρ Εμίλοβα εφάρμοσε το σύστημα στον εαυτό της και, εντυπωσιασμένη από την επίδρασή του, αποφάσισε να ιδρύσει κλινική για θεραπεία μέσω φρούτων. Η εμπειρία της στο σχετικό τομέα καταδεικνύει ότι η ασιτία με φρούτα έχει το ίδιο θεραπευτικό αποτέλεσμα όπως η ασιτία με νερό, αλλά χαρακτηρίζεται από καλύτερη ανθεκτικότητα των ασθενών. Η Δ-ρ Εμίλοβα βελτίωσε περαιτέρω τη θεραπεία συνδυάζοντάς την με εξονυχιστικές εξετάσεις με τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, κάτι που επιτρέπει την ακίνδυνη θεραπεία βαρέων νοσημάτων που μέχρι πρόσφατα θεωρούταν αδύνατη. Το 2007 στη δ-ρ Εμίλοβα απονεμήθηκε το παράσημο «Μιχαήλ Λομονόσοφ» για την προσωπική της προσφορά στη σύσφιγξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών Ρωσίας και Βουλγαρίας και για υψηλές επιδόσεις στη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας.

Νοσήματα και παθήσεις που επηρεάζονται ευνοϊκά από το πρόγραμμα:

   • Αναπνευστικό σύστημα: χρόνια βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα, βρογχικό άσθμα
   • Καρδιοαγγειακό σύστημα: υπέρταση, αγγειοπάθειες (στενοκαρδία, αρρυθμία, έμφρακτα του μυοκαρδίου), εγκεφαλικά επεισόδεια, κιρσοί, αιμορροΐδες
   • Πεπτικό σύστημα: δυσκοιλιότητα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, χρόνια γαστρίτιδα, χρόνια κολίτιδα, έλκος στομαχιού και δωδεκαδακτύλου, χρόνια ηπατίτιδα, χολολιθίαση
   • Ουροποιητικό σύστημα: χρόνια κυστίτιδα, χρόνια πυελονεφρίτιδα, νεφρολιθίαση, συχνές οξείες ουρολοιμώξεις
   • Αναπαραγωγικό σύστημα: χρόνιες φλεγμονές (προστατίτιδα), δυσμηνόρεια, κύστεις ωοθηκών, ινομυώματα, υπογονιμότητα ποικίλης αιτιολογίας και στους δύο συντρόφους, παθήσεις κλιμακτηρίου, μαστοπάθεια, αδένωμα, καλοήθης υπερτροφία του προστάτη
   • Κινητικό σύστημα: αρθροπάθεια, αρθρίτιδα, δισκοπάθεια, οστεοπόρωση, αποκατάσταση μετά από κατάγματα
   • Ανοσοποιητικό σύστημα: αλλεργίες, συχνά κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις (π.χ. έρπης)
   • Ενδοκρινικό σύστημα: υπερινσουλινισμός, σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, νοσήματα του θυρεοειδούς αδένα (εκτός από θυρεοτοξίκωση), γεννητικές ορμονικές διαταραχές
   • Νευρικό σύστημα: πλεξίτιδα, ριζίτιδα, νευρίτιδα, πολιομυελίτιδα σε μη προηγμένο στάδιο, νεύρωση, αϋπνία, ανορεξία, βουλιμία, συχνός πονοκέφαλος, ημικρανία, επιληψία, νυχτερινή ενούρηση στα παιδιά, εξάρτηση από τσιγάρα και αλκοόλ
   • Μεταβολισμός: παχυσαρκία, ποδάγρα, υψηλές τιμές λίπους στο αίμα

Αντενδείξεις:

   • Θυρεοτοξίκωση – θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί κατ’ εξαίρεση σε περίπτωση υποχώρησης της ασθένειας και κανονικών ορμονικών επιπέδων
   • Νεφρική ανεπάρκεια υψηλού βαθμού (όταν επιβάλλεται αιμοκάθαρση ή νεφρική μεταμόσχευση)
   • Ενδομετρίωση – δε θεραπεύεται με το πρόγραμμα, αλλά δεν αποτελεί αντένδειξη
   • Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1
   • Οξείες λοιμώδεις ασθένειες
   • Ψυχικά νοσήματα (σχιζοφρένια, κυκλοθυμία κ.ά.)
   • Καρκίνος και άλλα κακοήθη νοσήματα – για προφύλαξη γίνονται δεκτοί μόνο ασθενείς σε καλή γενική κατάσταση, χωρίς στοιχεία για μεταστάσεις και μετά από ολοκληρωμένο κύκλο κλασικής θεραπείας (εγχείρηση, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία κλπ.)
   • Ρευματοειδής αρθρίτιδα σε προηγμένο στάδιο
   • Συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα (ερυθεματώδης λύκος κ.ά.)
   • Βαριές αναιμίες (αιμοσφαιρίνη κάτω από 90)
   • Βαριά χρόνια καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια
   • Βαριές ορμονικές παθήσεις (νόσος του Άντισον, ακρομεγαλία κ.ά.)
   • Έλκος υψηλού κινδύνου
   • Κίρρωση του ήπατος
   • Θεραπεία με υψηλές δόσεις κορτιζόνης
   • Άλλα βαριά νοσήματα σε προηγμένο στάδιο

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 επισκέπτες και κανένα μέλος

Phys05