CLINICA DR. EMILOVA
drumul corect spre starea de sanatate

Avem 163 vizitatori și nici un membru online

Constatarea cu precizie a stării de sănătate stă la baza recomandărilor individuale în privinţa tratamentului necesar. De aceea, în vederea evaluării efectului terapeutic, în clinica d-nei dr. Emilova se fac diferite analize cu ajutorul unor aparte ultramoderne. Fiind conduşi de scopul suprem de menţinere a sănătăţii, noi asigurăm posibilitatea realizării programului fără nici un fel de riscuri.

thumb med08Analizele de laborator ale sângelui se fac pentru toţi pacienţii la intrarea acestora în clinică şi la cea de a 20-ea zi, în privinţa următorilor indicatori: hemoglobină, eritrocite, hematocrit, leucocite, trombocite, LY%, MID%, GR%, MCV, MCH, MCHC, RDW, MPV, Pct, PDW, SUЕ, colesterol, HDL, LDL, VLDL, trigliceride, glucoză, creatinină, GGT, bilirubină totală, proteină totală, acid uric. În caz de nevoie se fac şi analize suplimentare ale sângelui, cum ar fi: electroliţilor, hormonilor, anticorpurilor, markerilor tumorali; precum şi analiza urinei sau secreţiilor microbiologice.

Bioimpedans monitorizarea este o metodă de analiză electronică a compoziţiei ţesuturilor corporale cu ajutorul aparatului "Tanita", care stabileşte greutatea exactă şi calculează indicele masei corporale, cantitatea lipidelor şi lichidelor în organismul omului, raportându-le la normele respective. Prin această procedură trece fiecare pacient în prima zi, şi apoi în cea de a 10-ea şi a 20-ea zi din programul de tratament, precum şi în timpul schemei de realimentare.

Ecografia organelor abdominale – o metodă imagistică, cu ultrasunet, pentru analiza organelor abdominale (ficatul, vezica biliară, pancreasul, splina, rinichii, glanda suprarenală, vezica urinară, prostata la bărbaţi, uterul şi ovulele la femei). Ecografia se face tuturor pacienţilor în prima zi în care intră în clinica noastră, şi apoi în cea de a 20-ea zi din programul de tratament, precum şi în timpul schemei de realimentare.

Ecografia tiroidei - metodă imagistică, cu ultrasunet, pentru analiza glandei tiroidale. Se recomandă în cazurile inflamaţiei tiroidei, nodurilor, chisturilor, în cazul creşterii volumului tiroidei sau tulburărilor hormonale în funcţia glandei tiroidale.

Ecografia glandelor mamare - metodă imagistică, cu ultrasunet, pentru analiza glandelor mamare. Se recomandă în mastopatii, chisturi şi în profilactica cancerului de sân.

thumb med04Doppler-sonografia vaselor sanguine – o metodă de analiză cu ultrasunet pentru constatarea tulburărilor în refluxul venos la nivelul gâtului, capului sau membrelor, ca urmare a mai multor cauze. Indicaţii: în migrenă, cefalee cu cauză neidentificată, hipertensiune, diabet zaharat, stări în urma unui infarct cardiac sau cerebral, procent ridicat al lipidelor în sânge, recomandându-se şi fumătorilor cu vârsta de peste 40 de ani.

Osteodensitometria – o metodă de analiză cu ultrasunet pentru testarea densităţii osoase a membrelor inferioare sau superioare. Este un mijloc de testare şi control al osteoporozei. Poate aprecia predictiv riscul de fracturi şi se recomandă în cazul apariţiei durerilor osoase, tulburărilor hormonale şi femeilor în perioada post-climaxului.

Electrocardiografia (ЕKG) – este o metodă de investigaţie care evaluează activitatea electrică a inimii. Se face tuturor pacienţilor la intrarea acestora în clinică şi în caz de nevoie în cursul tratamentului.

Ecocardiografia – o metodă imagistică, cu ultrasunet, pentru investigarea inimii: din aspectul morfologic, al activităţii valvulei şi de pompare a sângelui. Se recomandă pacienţilor cu hipertensiune, boală ischemică, insuficienţă cardiacă, afecţiuni ale valvelor cardiace, persoanelor cu obezitate gravă.

Holterul EKG – un aparat cu ajutorul căruia se monitorizează activitatea inimii pe o perioadă de 24 de ore. Se recomandă pacienţilor cu ritm accelerat al bătăilor inimii, cu palpitaţii sau sincope, cu aritmii dovedite de orice tip.

thumb med12Control şi consultaţii ginecologice – în cazul problemelor şi bolilor ginecologice. Posibilităţi pentru control ginecologic intravaginal şi la ecograf, pentru analize microbiologice, test citologic Papanicolau, analize hormonale, introducerea sau scoaterea de sterilete din uter.

Spirometria – un test prin care se măsoară funcţia respiratorie a plămânilor. Se recomandă fumătorilor înrăiţi care fumează de mai mulţi ani, în cazul astmului bronhial, bronşitei cronice, pneumoniilor frecvente, persoanelor cu obezitate gravă.

Endoscopia sistemului gastric – o metodă pentru investigarea şi efectuarea unor manipulări terapeutice cu ajutorul unei sonde introduse în esofag, în stomac, în duoden, în intestinul gros sau în rect. Endoscopia este necesară în cazul pacienţilor suspectaţi de ulcer, gastrită, colită, polipi colonici, diverticule, hemoroizi.


Avem 163 vizitatori și nici un membru online

Edu07