CLINICA DR. EMILOVA
drumul corect spre starea de sanatate

Avem 211 vizitatori și nici un membru online

Marele Hipocrate (460-370 î.Hr.) a spus: "Fii moderat în orice, bucură de aerul curat, curăţă-ţi pielea în fiecare zi şi fă exerciţii fizice,... mai bine vindecă-ţi durerea prin foame şi nu cu alte leacuri".

thumb fruits22Tratamentul prin foame, dar îmblânzit prin consumul de fructe şi ceaiuri din plante medicinale cu miere de albine (sau tratamentul prin fructe) este metoda terapeutică principală a Clinicii Dr. Emilova. Aceasta include consumul a 1-2 kilograme de fructe proaspete pe zi, în funcţie de sezonul, sucuri „fresh” şi ceaiuri din plante medicinale cu miere de albine. Acestea sunt singurele produse alimentare care se consumă pe o perioadă de 15-20 zile. Acest tratament cu fructe are efectul tratamentului prin foame totală, fiind permis numai consumul de apă, dar este mai universal şi se aplică mai uşor. Sensul abţinerii de la hrană consistentă şi calorică este declanşarea proceselor de auto-recuperare şi însănătoşire a organismului. Acest program stimulează funcţia sistemului excretor, ceea ce duce la o dezintoxicare puternică. Puterea de rezistenţă a corpului uman creşte foarte repede, se echilibrează funcţia sistemului nervos. În timpul tratamentului mintea este limpede, emoţiile negative dispar. Astfel, tratamentul prin foame, dar îmblânzit, devine un program eficient contra stresului şi antidepresiv, şi poate fi folosit atât cu scop terapeutic, cât şi pentru profilactică. Şi nu la ultimul loc, tratamentul cu fructe ajută la slăbirea considerabilă a pacienţilor supraponderali, ceea ce din cauza modului nesănătos de viaţă pe care îl ducem se transformă într-o problemă serioasă.

Tratamentul prin foame are un efect benefic nu numai asupra corpului, ci şi asupra spiritului şi psihicului omului. Senzaţiile devin mai puternice, se îmbunătăţeşte în general condiţia organismului. Diferitele elemente ale programului asigură un echilibru între starea activă şi de repaus, ajutând la echilibrarea completă a sistemului integrat „corp-emoţii/intelect-spirit”. Creşte încrederea în propriile puteri datorita sporirii tonusului şi energiei. Practic, foamea moderată duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii, la abilitatea să te bucuri că trăieşti. Aceasta este de asemenea şi o metodă bună să ne lăsăm de unele vicii dăunătoare.

De ce ne simţim atât de bine când flămânzim? Organismul nostru este supraîncărcat din cauza hranei nesănătoase, stresului zilnic, lipsei de mişcare, noxelor din apă şi aer, radiaţiilor electromagnetice sau de alt tip. Cu timpul, celulele noastre reţin cantităţi mari de substanţe toxice. Când flămânzim, aceste celule încep să se cureţe singure şi toxinele se evacuează foarte repede din organism. Foamea îmbunătăţeşte metabolismul şi încetineşte procesele de îmbătrânire.

thumb clinic05De ce se obţine acest efect? Corpul nostru îşi foloseşte energia mai ales pentru digerarea şi prelucrarea substanţelor hrănitoare. Când mâncăm abundent şi ne mişcăm puţin, fiind supuşi totodată stresului zilnic, organismul nostru nu are nicio şansă să scape de toxinele în exces. Pur şi simpli nu dispune de timpul necesar şi de energie suficientă. Când flămânzim, organismul îşi poate folosi întreaga energie în vederea purificării celulelor şi arderii grăsimilor. Substanţele inutile devin inofensive, sau se excretă din organism. Procesele de auto-însănătoşire din organismul nostru sunt date omului ca atare şi pot duce la vindecarea diferitelor boli, întrucât majoritatea lor se datorează intoxicării. Spre deosebire de tratamentul medicamentos care doar inhibă simptomele, atunci când flămânzim noi lichidăm cauzele bolii. Chiar mai mult, organismul îşi soluţionează deodată toate problemele de sănătate, unele mai repede, altele mai încet, în funcţie de gravitatea tulburărilor şi în ce măsură acestea reprezintă un risc pentru întregul organism. Îmbunătăţirea funcţiei unui organ are o influenţă benefică asupra tuturor organelor. Corpul nostru este un sistem foarte inteligent şi când îi oferim timpul necesar şi condiţiile potrivite, acesta reuşeşte singur să-şi recupereze sănătatea.

Bulgaria este o ţară bogată în diferite fructe şi legume. Acestea au în compoziţia lor o serie de substanţe benefice care sporesc efectul terapeutic al tratamentului prin foame moderată. Acest regim se ţine uşor, dar în schimb ajută la vindecarea unui număr mare de boli, şi în plus, poate fi aplicat atât la adulţi, cât şi la copii, precum şi la persoane care administrează multe medicamente.  Cura cu fructe este o îmbinare unică între tratamentului benefic organismului şi alimentaţia cu produse gustoase. În timpul realizării programului, pacientul nu simte foame, este plin de energie, se mişcă cu plăcere, este într-o condiţiei excelentă. Părăsind clinica, acesta îşi poate continua regimul şi acasă, combinându-l cu angajamentele sale familiale şi profesionale.

Efectul benefic al tratamentului cu fructe poate fi sporit dacă îl combinaţi cu exerciţii fizice regulate şi alte proceduri terapeutice. Programul cuprinde: plimbări în aer liber, excursii, dansuri, yoga, calanetică, gimnastică, ritualuri tibetane executate sub conducerea d-nei dr. Emilova, gimnastică chineză şi acvatică, vizite la discotecă. Clinica oferă posibilităţi pentru psihoterapie, fizioterapie, acupunctură, hidrocolonterapie, terapie cu probiotice. Tratamentul prin foame poate fi combinat cu succes şi cu saună, fitness, masaje, inhalaţii, băi cu nămol şi proceduri acvatice.

thumb med03În Clinica Dr. Emilova tratamentul cu fructe este supravegheat 24 din 24 de ore de către echipa de medici, iar controlul se efectuează şi cu ajutorul unei aparaturi moderne. Lucrul acesta înseamnă că nu există nici un risc pentru sănătatea pacienţilor şi totodată dă posibilitatea evaluării efectului terapeutic cu o mai mare precizie. Atmosfera plăcută a clinicii ajută pentru suportarea programului cu uşurinţă Pacienţii devin motivaţi, se susţin unul altuia, şi astfel flămânzesc mai uşor. În funcţie de sezonul, vă veţi bucura de frumuseţea litoralului bulgăresc sau de răcoarea munţilor. Îndeplinind programul zilnic, totodată puteţi participa şi în diferite manifestări, sau pur şi simplu vă puteţi plimba pe plajă sau pe cărările care trec prin împrejurimile împădurite ale munţilor Rila. Vă veţi petrece timpul de parcă sunteţi în vacanţă, dar o vacanţă sănătoasă, foarte benefică.


Avem 211 vizitatori și nici un membru online

Phys14