CLINICA DR. EMILOVA
drumul corect spre starea de sanatate

Avem 144 vizitatori și nici un membru online

Foamea este o metodă de tratament cunoscută încă din timpurile străvechi şi de fapt se declanşează în mod firesc atunci când o fiinţă vie se îmbolnăveşte. Aceasta încetează să mănânce pentru o anumită perioadă, iar câteodată şi să bea, se ascunde undeva la adăpost şi iese abia când se vindecă. Omul, observând acest comportament al animalelor, a început să-l folosească cu succes, ceea ce fac şi astăzi oamenii din unele culturi sau confesiuni din diferite părţi ale lumii. Metoda se numeşte tratament prin foame, înfometare gradată, în doze, regim de despovărare a organismului de toxine, iar astăzi unii specialişti folosesc noţiunea mai exactă „terapie dietetică de despovărare”.

Urmele aplicării metodei tratamentului prin foame se pierd în mileniile trecutului. Cele mai vechi informaţii datează din timpurile Egiptului Antic. Această metodă se aminteşte des şi în lucrările oamenilor de ştiinţă din antichitate găsite în Babilon, Iudeea, India, Persia, China, Tibet, Grecia şi Roma. Printre primii militanţi ai metodei care au început să o popularizeze în masă putem remarca „fondatorii” medicinii tradiţionale Avicena şi Hipocrate care a spus: „Dacă corpul uman nu este despovărat, cu cât îl hrănim mai mult, cu atât dăunăm sănătăţii“.

În evul mediu şi chiar mai târziu, tratamentul prin foame se practică pe larg în Germania, Anglia, Franţa şi Elveţia. În Rusia, primele informaţii despre efectul benefic al foamei datează de la mijlocul secolului al 18-lea.

Tratamentul prin foame se asociază foarte des cu numele marelui dietolog american Paul Bragg (1895-1976) sau Herbert Shelton (1895-1985), ultimul fiind doctor în medicină, medic naturist, i s-a conferit gradul de hipocrator. În 1928 Shelton inaugurează o Şcoală proprie de sănătate, iar în 1948 devine unul dintre fondatorii Societăţii Americane de Igienă Naturală. În 1978 acesta creează o asociaţie profesională cunoscută astăzi ca International Association of Healthcare Practitioners (IAHP). Obiectivul principal al acestei organizaţii este să se ocupe cu publicarea studiilor din domeniul tratamentului prin foame.

În timpul secolului al 20-ea, tratamentul prin foame se răspândeşte deja în toate ţările lumii ca urmare a dezvoltării a aşa numitei „medicină evolutivă”, în mişcare, care atrage o atenţie deosebită metodelor terapeutice naturiste. Tratamentul prin foame a fost obiectul unor cercetări ştiinţifice serioase în Rusia, Germania, SUA, Franţa, Australia, precum şi în Bulgaria. Un ecou internaţional au avut publicaţiile savantului german Otto Buchinger (1878-1966), care are clinici în funcţiune şi astăzi, în timpurile noastre moderne.

emi18Contribuţia Bulgariei constă în primul rând în „îmblânzirea” metodei clasice, dure, de tratament prin foame. Renumitul vraci naturist Lidia Kovaceva, fiind condusă de revelaţii geniale, a decis să adauge schemei obişnuite de tratament prin foame consumul de fructe proaspete, în funcţie de sezonul, şi ceaiuri din plante medicinale cu miere de albine. Astfel s-a născut metoda bulgară de astăzi a tratamentului mai blând prin foame care a combinat efectul puternic, benefic al foamei totale cu aplicarea universală a postului moderat. În 1992 dr. Emilova mai întâi singură încearcă sistemul şi abia după ce s-a convins în efectul benefic al acestuia asupra propriei sale sănătăţi, fiind chiar foarte impresionată de rezultatul, s-a decis să inaugureze Clinica pentru tratament naturist prin fructe. Experienţa ei în acest domeniu arată că alimentaţia doar cu fructe are acelaşi efect benefic precum tratamentul cu apă, dar se suportă mai uşor de către pacienţi. Dr. Emilova ridică nivelul tratamentului cu fructe, combinându-l cu analize făcute cu ajutorul unei aparaturi medicale moderne, de mare precizie Lucrul acesta permite ca fără riscuri să fie aplicat sistemul pentru tratamentul chiar a unor boli grave, ceea ce până nu de mult se considera ca imposibil. În 2007 i s-a conferit d-nei dr. Emilova premiul „Mihail Lomonosov” pentru meritele şi contribuţia ei personală în promovarea şi dezvoltarea relaţiilor de prietenie dintre Rusia şi Bulgaria şi în ocrotirea sănătăţii omului.


Avem 144 vizitatori și nici un membru online

Phys31