CLINICA DR. EMILOVA
drumul corect spre starea de sanatate

Avem 146 vizitatori și nici un membru online

thumb aza09Programul de tratament sau cel profilactic se aplică în incinta clinicii şi reprezintă o combinaţie între regimul individual de alimentaţie şi o gamă largă de proceduri de însănătoşire, cum ar fi: saună, masaje, proceduri acvatice, exerciţii fizice. Se exercită un control medical de calitate superioară, se fac un număr mare de analize, se acordă consiliere medicală zilnică când se măsoară pulsul, tensiunea arterială, şi se fac analize periodice a urinei pentru investigarea a 6 indicatori. Fiecare pacient în parte dispune de un medic care urmăreşte efectul programului şi cu care acesta în orice moment îşi poate împărtăşi cu simptomele şi poate obţine un sfat.

În baza efectului terapeutic al programului stă regimul de alimentaţie care despovărează organismul de toxinele acumulate. Acesta are ca scop principal stimularea proceselor fireşti de însănătoşire şi de dezintoxicare a organismului. Dacă pacientul nu suferă de boli specifice, majoritatea timpului în care se ţine cura, de fapt reprezintă tratament prin foame, dar într-o variantă mai blândă, întrucât include câte 1-2 kg de fructe şi 4 căni de ceaiuri din plante medicinale pe zi. În afară de acestea, nu se admit alte produse alimentare, cu excepţia sucurilor „fresh” din fructe şi legume sau bulion din legume proaspete. Tratamentul naturist continuă cel puţin 15-20 zile şi apoi începe schema de realimentare, care reprezintă o tranziţie treptată spre alimentaţia sănătoasă, naturistă. Timpul restabilirii alimentaţiei este egal cu jumătatea numărului zilelor de foame. Acest regim mai blând, întrucât se consumă fructe şi ceaiuri, se suportă uşor şi aproape niciodată nu duce la senzaţia puternică de foame. În afară de efectul benefic al tratamentului asupra sănătăţii, se reduce considerabil şi greutatea.

thumb med09Fiecărui pacient în parte facem electrocardiogramă, îi măsurăm compoziţia ţesuturilor corporale  (bioimpedans monitorizare), ecografie a organelor abdominale şi analiză amănunţită a sângelui, investigând 30 de indicatori. În caz de necesitate, organizăm consultaţii cu specialişti şi facem analize suplimentare, cum ar fi: Doppler sonografie al vaselor sanguine, ecografia tiroidei şi glandelor mamare,  analize hormonale a sângelui şi investigarea marcherilor tumorali, control obstetrico-ginecologic, ecocardiografie, osteometrie, spirometrie, holter EKG, endoscopie a sistemului digestiv. Toate aceste investigaţii se fac în vederea clarificării stării de sănătate a pacientului pentru a fi apreciat efectul benefic al programului şi efectuarea acestuia fără nici un risc.

Pentru oamenii cu probleme neurogice şi psihice, asigurăm posibilitatea să treacă printr-un curs de psihoterapie, iar pentru cei cu probleme locomotorii, clinica oferă fizioterapie şi proceduri de terapie manuală. Procedura specială hidrocolonterapie, fiind combinată cu tratamentul cu fructe şi administrarea de probiotice, duce la un efect optim de dezintoxicare a organismului. În fiecare dimineaţă se fac exerciţii fizice, ritualuri tibetane, plimbări cu călăuză, iar apoi pacienţii ascultă lecţii şi văd filme pentru modul de viaţă sănătos, pentru tratamentul naturist. De câteva ori pe săptămână pacienţii asistă la yoga, calanetică, gimnastică chinezească, dansuri sportive, dansuri populare bulgăreşti, se duc la discotecă şi fac excursii prin diferite locuri pitoreşti.

Clinica oferă 4 programe. Diferenţa constă numai în regimul de alimentaţie şi pachetul de servicii incluse în preţ, după cum urmează:

Programele Meniul Efectul terapeutic şi de dezintoxicare
Tratament cu fructe 1-2 kg de fructe + 4 căni de ceai cu miere de albine ++++
Realimentarea Schemă de realimentare ++
Alimentaţie sănătoasă, naturistă Meniu sănătos, la alegere +
Dezintoxicare Meniu sănătos, la alegere +
masaje, saună, hidrocolonterapie, probiotice
+++

Avem 146 vizitatori și nici un membru online

Med14