АКТИВНОСТИ

Обучения

Движение

Наука

Терапии

Богато разнообразие от активности и занимания

Правилно подбраният двигателен режим заема важно място във възстановяването на общия тонус на организма. Той поддържа добрата обмяна на веществата и оптимизира ефекта от гладолечението и останалите терапевтични методи.

Движение

Движенията стимулират кръвообращението, работата на отделителните органи и функциите на нервната система. Потискат се напрежението и натрупаната умора.

Клиниката предлага разнообразие от двигатели мероприятия според възможностите, възрастта и здравословното състояние на всеки един. Денят започва със сутрешна гимнастика, тибетски ритуали и йогийски асани с д-р Емилова. Седмичната програма включва ежедневни разходки и походи, а в някои от дните – спортни и български народни танци, каланетика, йога, китайска гимнастика Ци Гун и водна гимнастика. Организират се ежедневни екскурзии до исторически и природни забележителности в околността.

Сутрешна и китайска гимнастика

Денят при нас започва с приятна и лека китайска гимнастика на открито, когато времето позволява. В някои дни от седмицата китайска гимнастика се играе освен сутрин, и в късния следобед. Това са упражнения, базирани на древни оздравителни практики като чи гун и тай чи и адаптирани за съвременните хора (чи – жизнена енергия, от китайски). Лека и достъпна за всеки, китайската гимнастика включва плавни и грациозни, както и динамични движения, дихателни практики и медитативни състояния. Целта на упражненията е да събудят, освободят и хармонизират жизнената енергия на тялото. Те ни помагат да поддържаме гъвкаво и здраво тяло и бодър дух. Сутрешната гимнастика се води от д-р Емилова или от Веселин Василев.

Йога

Айенгар йога

При нас ще се запознаете с основните асани от айенгар йога – една динамична, прецизна и красива практика, която ще ви помогне да направите тялото си по-гъвкаво и стегнато, а ума – по-спокоен. Айенгар е името на създателя на тази практика. Роден в Индия, той е започнал да практикува йога в юношеството си, когато е страдал от сериозни хронични болести. Надграждайки класическата йога със своя система от упражнения, в комбинация с медитация и хранителен режим, е успял да излекува заболяванията си и така е вдъхновил милиони хора по цял свят да направят същото.
В периода, когато сте на плодолечение или природосъобразно хранене йога практиката ще допълни вашите усилия да укрепите здравето си и да дадете на тялото и ума си почивка. Кратката медитация по време на йога уроците ще ви помогне да релаксирате и да възстановите енергията си. Йога сесиите се провеждат с инструктор Мария Арангелова, сертифициран айенгар йога учител от Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institut, Индия.

Сатянанда йога

Това е класическа или наричана още интегрална йога. Различна школа, но също както айенгар йога цели да хармонизира всички аспекти на човека – тяло, ум и дух. Предлага се само в клиниката ни в Свети Константин и Елена с инструктор Велислава Савова.

Народни и спортни танци

Ако искате не само да стегнете тялото и да подобрите мускулния си тонус, но и да се забавлявате и да научите нови неща, за вас са часовете по танци. Динамични, озвучени с музика и винаги с настроение, танците са още една чудесна уелнес практика. С нея можете да разучите стъпките и на правото хоро, и на гръцкото сиртаки – с инструктор Димитър Гунев.

Кинезитерапия

В нашата клиника предлагаме една уникална възможност: ако имате проблеми с гръбнака или ставите, вие можете да облекчите състоянието си! Разполагаме с тренажора на прочутия професор Сергей Бубновски, доктор на медицинските науки, създал принципно нови, неоперативни методи за лечение на гръбнака и ставите без медикаменти и инжекции.
Тренажорът е уред, на който под ръководството на кинезитерапевт правите упражнения със собствена тежест. Те засилват кръвообращението и елиминират мускулните спазми, които са резултат от обездвижване. Тренажорът на Бубновски дава възможност за разнообразни физически упражнения, които са полезни за цялото тяло. Според метода на професора, ако тренираме мускулите, ще подобрим кръвоснабдяването им и свързаните с тях болни участъци в опорно-двигателния апарат без риск от травми. Популярността на професор Бубновски по цял свят доказва ефикасността на неговия метод. За вас нашият кинезитерапевт Александър Стоянов ще състави програма и серия от упражнения, съобразени със заболяването и състоянието ви.

Разходки сред природата и екскурзии

Организираме и предлагаме различни разходки сред природата, на които всеки един посетител на клиниката на Д-р Емилова може да се наслади. Те са любим момент от заниманията на пациентите ни и затова се организират почти ежедневно. Маршрутите са различни според локацията (к. к. Св. Св. Константин и Елена или к. к. Боровец) и дават възможност на всеки да се презареди емоционално и енергийно, да се наслади на природата и да подобри физическата си форма. Побитите камъни, Аладжа манастир, резервата Шабла, царската резиденция в Евксиноград и огромният ѝ парк, живописният нос Калиакра, Ботаническата градина в Балчик и дворецът там – предложенията са много и изкусителни. Време за наслада от природата, за споделяне, за незабравими спомени.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Възстановяването на здравето изисква квалифицирана помощ и благоприятна обстановка.

Oчакваме ви!

х-л Марина, к.к. Слънчев Ден, Св. Св. Константин и Елена

х-л Боровец Хилс – курорт „Боровец“

Доставки в цялата страна. Резултати, доказани с изследвания.

Поръчай книгата сега от тук.

 

 

This will close in 15 seconds