Лечебно гладуване

Великият Хипократ (460-370 г. пр. Хр.) е казал: „Бъди умерен във всичко, дишай чист въздух, всеки ден си почиствай кожата и прави упражнения… и лекувай една малка болка по-добре с гладуване, отколкото с лекарство“. Омекотеното лечебно гладуване с плодове и билков чай с мед (плодолечение) е основен терапевтичен метод в клиниката на д-р Емилова. То включва прием на 1-2 килограма пресни сезонни плодове и прясно изцедени сокове „фреш“, редувани с билкови чайове с пчелен мед.

Плодолечение

Здравословно хранене

Детокс програми

Лечебно гладуване

Дезинтоксикация

Медицински контрол

Обучения и лекции

За да запазите добрите резултати от плодолечението и след като се върнете у дома, ние ви обучаваме на здравословен начин на живот и хранене. Всяка сутрин д-р Емилова изнася лекции за различните заболявания и причините, довели до тях. Ще научите много за храненето и най-честите грешки, свързани с него.

По време на срещите с лекуващия лекар вие получавате напътствия и съвети. Лекарят ръководи провеждането на плодолечението, разяснявайки индивидуалния хранителен и двигателен режим. Освен това той ще отговори на всички въпроси, свързани с вашето здравословно състояние и правилен начин на живот.

Oбразователни филми

Всяка вечер се прожектират филми за ползата от гладуването и здравословния начин на живот. Освен това предлагаме голям избор от печатни и видеоматериали по тези теми. За да запазите добрите резултати от плодолечението и след като се върнете у дома, ние ви обучаваме на здравословен начин на живот и хранене. 

Кулинарно училище

Това е мястото, където теорията намира своето практично приложение. По време на едночасовите кулинарни лекции, пациентите научават много и разнообразни факти относно ползите при храненето с цялостни непреработени растителни храни. Получават демонстрация как лесно и ефективно да приготвят невероятно вкусни рецепти, на които се случва и най-големите критици да не устоят. Допълнително биват инструктирани как да намират и съхраняват необходимите суровини. В края на кулинарното училище е възможна дегустация на миниатюрно количество от приготвените блюда, което е така съобразено, че дадения пациент не компрометира плодолечението си, като същевременно му се дава възможност да се убеди в истинността на думите на лектора относно вкус и лесно приготвяне.

Наука и литература

Богатият ни опит в прилагане на плодолечението при широк спектър от заболявания и огромното количество натрупани данни ни даде възможност да проведем серия от научни изследвания за ефекта от програмата. Те неоспоримо доказаха нейния бърз благоприятен здравословен ефект и бяха посрещнати с голям интерес в научните среди. Така плодолечението вече не е просто традиционно природно средство за лечение, а мощен научнообоснован терапевтичен метод. Ето някои от нашите научни публикации:

  • Влияние на диетата с плодове и билков чай с пчелен мед върху повишените нива на серумнитe триглицериди (Д-р Л. Емилова, Д-р Р. Хачикян, Д-р К. Милев, К. Стоева)
  • Влияние на плодово-чаения хранителен режим върху нивата на холестерола и неговите фракции HDL и LDL при пациенти с хиперхолестеролемия (Д-р Л. Емилова, Д-р К. Милев, К. Стоева)
  • Честота на хиперинсулинемия сред популации в риск (Д-р Л. Емилова, Д-р К. Милев, К. Александрова)
  • Оценка на ефективността на диетично-двигателният режим, прилаган в Клиника „Д-р Емилова“ чрез промените в показателите на телесното тегло (Д-р Л. Емилова, Д-р К. Милев, Д-р В. Стефанов, К.Александрова)
  • Комбинирани здравни ефекти на диетично-двигателен режим – опит от практиката (Л. Емилова, К. Милев, Р. Хачикян, В. Стефанов, М. Платников)
  • Стеноза на магистралните артерии на дясна подбедрица – алтернативни подходи за лечение (Л.Емилова, К.Казакова, К.Александрова)

При омекотеното гладуване плодовете и чая с малко мед са единствената храна в продължение на 15-20 дни. Такова плодолечение е ефективно почти колкото пълното гладуване на вода, но е много по-универсално и лесно приложимо. Смисълът на това временно въздържание от разнообразна и сложна храна е да отключи самооздравителните и възстановителни процеси в организма. Програмата стимулира дейността на всички отделителни органи, водейки до мощна дезинтоксикация. Бързо се повишават защитните сили на тялото и се уравновесява работата на нервната система. По време на режима мислите текат гладко, а негативните емоции изчезват.

Aнтистрес програма

Така омекотеното гладуване е една мощна антидепресивна и антистрес програма и може да се провежда както за лечение, така и с цел профилактика. Не на последно място плодолечението осигурява бързо понижаване на наднорменото тегло, което е чест проблем при днешния обездвижен човек.

Tяло – емоции/ум – дух

Гладуването въздейства не само върху тялото, а и върху душата и духа. Изострят се сетивата и се засилва общото благосъстояние на организма. Множеството елементи в нашата програма, осигуряващи баланс между активност и почивка водят до пълно равновесие в системата тяло – емоции/ум – дух. Повишава се самочувствието и общия тонус на организма. Омекотеното гладуване подобрява качеството на живот и радостта от от него. То е и надеждно средство за отказване от вредни навици.

Защо ни е толкова добре, когато гладуваме? Нашият организъм е натоварен от нездравословна  храна, стрес, обездвижване, токсини във въздуха и водата, електромагнитни и радиационни излъчвания. От това в клетките ни с течение на времето се задържат токсични вещества. Когато гладуваме тези клетки започват да се чистят сами и токсините бързо ги напускат. Подобрява се обмяната на веществата и се забавят процесите на стареене.

възстановяването на здравето изисква квалифицирана помощ и благоприятна обстановка

Защо ни е толкова добре, когато гладуваме?

Нашето тяло използва енергията си предимно за храносмилане и обработка на хранителните вещества. Когато ядем обилно, движим се малко и сме подложени на стрес, организмът няма шанс да премахне излишните токсини. За това просто не остава време, нито енергия. В условия на глад, тялото може да използва почти цялата си енергия за прочистване на клетките и изгаряне на мазнините. Излишните вещества се обезвреждат, или изхвърлят от тялото. Самооздравителните процеси в нашия организъм са естествени и могат да излекуват множество болести, тъй като повечето от тях са резултат именно от интоксикация.

За разлика от медикаментозното лечение това не е просто потискане на оплакванията, а премахване на основните причини за болестите. Нещо повече – когато гладуваме, организмът повлиява всичките си здравословни проблеми едновременно. Едни по-бързо, а други – по бавно, според това в каква степен са нарушенията и доколко го застрашават като цяло.

Подобряването в работата на един орган се отразява благоприятно на всички останали. Тялото ни е една свръхинтелигентна система и когато му дадем време и възможност, то само успява да постигне пълното състояние на здраве.

България е страна, предлагаща голямо разнообразие от плодове. Изобилието от ценни вещества в тях засилва лечебния ефект на омекотеното гладуване. То е лесно осъществимо и изключвайки някои специфични заболявания, е приложимо както при деца, така и при възрастни, при относително здрави хора и при такива, приемащи множество медикаменти. Плодолечението е едно уникално съчетание на приятното с полезното за организма. По време на програмата човек не изпитва глад, а усеща приятна лекота и жизненост и има желание да се движи и забавлява. Когато напусне клиниката, той лесно може да продължи програмата у дома, съчетавайки я със своите професионални и семейни задължения.

Благотворният ефект на плодолечението е още по-изразен, когато то се комбинира с активен двигателен режим и други терапевтични процедури. В програмата са включени разходки, екскурзии, танци, каланетика, йога, сутрешна гимнастика и тибетски ритуали с д-р Емилова, китайска и водна гимнастики, дискотеки. Клиниката предлага възможности за психотерапия, физиотерапия и акупунктура, хидроколонтерапия, пробиотична терапия. Лечебното гладуване може удачно да се съчетае със сауна, фитнес, масажи, инхалации, калолечение и водни процедури.

Плодолечението се провежда в условията на 24 часово лекарско наблюдение и под контрола на най-съвременната апаратура

В клиниката на д-р Емилова плодолечението се провежда в условията на 24 часово лекарско наблюдение и под контрола на най-съвременната апаратура. Това премахва всякакъв риск за здравето и дава възможност за точна преценка на лечебния ефект. Обстановката в клиниката прави програмата още по-лека и приятна. Сред множеството съмишленици се засилва чувството на общност и мотивация и е много лесно да се гладува.

 

 В зависимост от сезона, вие се намирате на морския бряг, или в красива планинска местност. Провеждайки програмата, ежедневно можете да се включвате във множеството мероприятия, както и просто да се разхождате по плажа, или по горската пътека. Така ще прекарате времето си като на почивка, но това ще е една изключително здравословна почивка.

 

*Според Закона за здравето (Гл. 6, чл. 166, ал. (1), т. 7) лечебното гладуване в България е официално приет терапевтичен метод.

Не чакай

Подари си здраве сега

Тръгни по верния път

към здравето

Адрес

к.к. Боровец 173, х-л Боровец Хилс

Доставки в цялата страна. Резултати, доказани с изследвания.

Поръчай книгата сега от тук.

 

 

This will close in 15 seconds