Kлиника

д-р Емилова

 

 

 

 

Лечението в нашата клиника се основава на цялостния подход към болното тяло. Ние разглеждаме човека като единна материална, умствено-емоционална и духовна система, в която равновесието се възстановява с комплекс от оздравителни мероприятия. Гладолечението се комбинира с активна почивка, чист въздух, слънце, двигателни упражнения, духовно-енергийни практики, физиотерапия, психотерапия, хидроколонтерапия, лечебни масажи, водни процедури и здравнообразователна информация.

Само потапянето в такава атмосфера е в състояние да доближи организма на съвременния човек до истинското здраве. За постигането на тази цел е нужно пълно запознаване със здравословното състояние на всеки един. Затова клиниката ни разполага с екип от висококвалифицирани лекари-специалисти, работещи с модерна апаратура.

Атмосферата в клиниката е тиха, приятна, даваща възможност за пълна активна релаксация. Пребиваването при нас ще ви позволи да овладеете тънкостите на здравословния начин на живот. Това става чрез разговори, лекции, видеофилми и разнообразна по съдържание литература.

Основен стил в нашата работа е да се фокусираме не само върху симптомите на болния, а да погледнем на него като цялостна саморегулираща се и самовъзстановяваща система. Този поглед ни дава възможност да изясним точните причини за заболяванията и да дадем индивидуални препоръки за тяхното преодоляване. Ние насочваме вниманието на пациента към двупосочната връзка ум/емоции ↔ тяло, тъй като според многобройни съвременни проучвания непрекъснато нараства броя на психосоматичните заболявания, които се развиват под въздействие на увреденото психо-емоционално състояние на човека. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Диагностика

Точното изясняване на здравословното състояние е в основата на индивидуалните препоръки, необходими за прилагане на лечението. За това, както и за оценка на терапевтичния ефект от програмата, в клиниката на д-р Емилова се осъществяват разнообразни изследвания с най-съвременна апаратура. Водени от висшата цел да съхраним здравето, ние осигуряваме възможност за провеждане на програмата без всякакъв риск.

Лабораторни кръвни изследвания

На всички пациенти в началото и на 20-я ден от престоя се изследва кръв по следните показатели: хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, тромбоцити, СУЕ, общ холестерол, HDL, LDL, триглицериди, глюкоза, креатинин, ГГТ, АЛАТ, АСАТ, общ билирубин, общ белтък, пикочна киселина, TSH. При нужда се правят и допълнителни кръвни изследвания, като електролити, хормони, антитела, туморни маркери, както и анализ на урина и микробиологично изследване на секрети.

Бодиимпедансметрия

Електронен метод за изследване на телесния състав с апарат „Tanita“, който установява точното тегло и изчислява индекса на телесна маса, както и количеството на мазнините и течностите в организма, съпоставяйки ги със съответните норми. Прави се на всеки при постъпването, след това на 10-я, 20-я ден и след захранването.

Ехография на коремни органи

Ултразвуков образен метод за изследване на коремните органи (черен дроб, жлъчен мехур, панкреас, далак, бъбреци, надбъбречни жлези, пикочен мехур, простата при мъжете, матка и яйчници при жените). Изследването се провежда на всички постъпващи в клиниката пациенти в началото, на 20-я ден от програмата и след захранването.

Ехография на щитовидна жлеза

Ултразвуков образен метод за изследване на щитовидната жлеза. Препоръчителен при възпаления, кисти, възли, общо уголемяване и нарушения в хормоналната функция на жлезата.

Ехография на млечни жлези

Ултразвуков образен метод за изследване на гърдите при жените. Препоръчителен при мастопатия, възпалитени състояния, кисти, фирбоаденоми и с цел възрастова профилактика.

Доплерсонография на кръвоносни съдове

Уултразвуков метод за доказване на нарушения в съдовия кръвоток на шията, главата и крайниците вследствие на различни причини. Показания: мигрена, главоболие с неизяснена причина, хипертония, захарен диабет, състояние след прекаран инфаркт или инсулт, високи мазнини в кръвта, възраст над 40 год., тютюнопушене

Остеоденситометрия

Ултразвуков метод за определяне плътността на костите на горните и долни крайници. Средство за доказване и контрол на остеопорозата. Препоръчва се при чести и лесни счупвания, костни болки, хормонални нарушения, жени в климакс.

Електрокардиография (ЕКГ)

Mетод за определяне електрофизиологичната функция на сърцето. Провежда се на всички пациенти при постъпването и в хода на лечението при необходимост.

Ехокардиография

Ултразвуков образен метод за изследване на сърцето: морфология, клапна и помпена дейност. Препоръчва се при болни с хипертония, исхемична болест на сърцето, сърдечна недостатъчност, сърдечни клапни пороци и екстремно затлъстяване.

Холтер - ЕКГ и кръвно налягане

Aпаратен метод за изследване 24 часовата електрофизиологична дейност на сърцето и моторинг на кръвното налягане. Препоръчителен при хипертония, усещания за сърцебиене и „прескачане“ на сърцето и доказани аритмии от различно естество.

Офталмоскопия

Измерване на вътреочното налягане и офталмоскопия за оглед на очни дъна с цел за ранно диагностициране на очните патологии. Препоръчително при възраст над 55 год., високо кръвно, диабет, съдови и автоимунни заболявания както и ежегоден очен преглед с оглед превенция на очните заболявания.

Ендоскопия на храносмилателна система

Метод за оглеждане и провеждане на терапевтични манипулации със сонда на хранопровод, стомах, дванадесетопръстник, дебело и право черво. Необходима при съмнение за язвена болест, гастрит, колит, полипи на дебелото черво, дивертикули, хемороиди

Какво още предлагаме

Програми на лечение

Виж повече и разгледай детайли тук

Терапия и Процедури

Виж повече и разгледай детайли тук

Движение и Гимнастика

Виж повече и разгледай детайли тук

Обучение и Лекции
Виж повече и разгледай детайли тук
Наука
Виж повече и разгледай детайли тук

Контакти

Адрес

к.к. Боровец 173,

х-л Боровец Хилс

12 + 15 =

Доставки в цялата страна. Резултати, доказани с изследвания.

Поръчай книгата сега от тук.

 

 

This will close in 15 seconds